Wist je al dat onze wijnen ook te vinden zijn in verschillende restaurants, bars, strandtenten en eetcafés? We werken al een hele tijd nauw samen met talloze unieke horecazaken verspreid over het hele land. Genoeg plekken waar je als wijndrinker kan genieten van een goed glas en een lekker hapje in een relaxte ambiance. In go different tippen we je wekelijks over zo’n toffe tent, waar we zelf al meerdere malen tot diep in de avond zijn doorgezakt. Deze week:

De Ebeling

Back in the nineties was het al een begrip in de Amsterdamse horeca en een kleine tijd geleden werd het voormalig bankgebouw aan de Overtoom een spiksplinternieuwe jas aangemeten. Een New York-look, luxe zitplekken, stijlvol betegeld en strakke koperen buizen met gloeilampen aan het plafond. Statig maar toegankelijk, want je kan er de hele dag terecht voor hapjes, drankjes en zelfs een dansje in de aparte aangrenzende zaal.  Burgers en Haute Frituur,  Plankenkoorts voor bij de borrel en ook al bestel je wijn per glas, de fles wordt gewoon op tafel gezet. Je rekent na afloop alleen af wat je gedronken hebt. Meten is weten.

Ebeling2

Bij zo’n stijlvolle en eigentijdse inrichting verwacht je al snel prijzen die de pan uit rijzen, maar dat is hier zeker niet het geval. Een daghappie of stamppotje van de week is on-Amsterdams goedkoop, de keuze aan gerechten is ruim en krijg je trek tijdens het borrelen dan deel je lekkere dingen van de plank (van Smeerplank tot Surfplank).

Ebelingfood

Om al dat lekkers een beetje fatsoenlijk te begeleiden is er een originele wijnkaart bedacht die uit het juiste hout gesneden is. Alle wijnen gaan per glas, maar de fles mag gewoon op tafel want je rekent alleen de glazen af die zijn opgegaan. Dus mocht je de fles niet finishen (kan me niet voorstellen) dan is het slechts een kwestie van streepjes tellen…

Wijnkaart-on-wood
Wijnkaart-on-wood

De Ebeling is elke dag geopend, voor the whole shebang: van ontbijt tot diner en met de mogelijkheid tot het organiseren van besloten feestjes in de speciale zaal met eigen bar. Elke laatste vrijdag van de maand kan je lekker met de voetjes van de vloer tijdens Club Ebeling. Only if you give a funk.

De Ebeling
Overtoom 52
Amsterdam
020 – 777 20 05

 –> Geen Drink Different wijntips & blogposts missen? Schrijf je in

[mc4wp_form]