Go Different: Jacketz

Wist je al dat onze wijnen ook te vinden zijn in verschillende restaurants, bars, strandtenten en eetcafés? We werken al een hele tijd nauw samen met talloze unieke horecazaken verspreid over het hele land. Genoeg plekken waar je als wijndrinker kan genieten van een goed glas en een lekker hapje in een relaxte ambiance. In go different tippen we je wekelijks over zo’n toffe tent, waar we zelf al meerdere malen tot diep in de avond zijn doorgezakt. Deze week:

Jacketz

jacketz4

Let’s spread the Potato Love.

Meet the Jacketeerz. Het team van de eerste “baked potato shop” van het Europese vaste land heeft als missie om dagelijks de meest fenomenale aardappels te poffen en te serveren. En inmiddels zijn er twee locaties waar je deze gepofte pareltjes kan proeven: in Leiden en in Amsterdam.

jacketz 5

Een jacketz is een grote gepofte aardappel met een knapperige schil, die op smaak wordt gebracht met Normandische crème fraîche, olijfolie, zeezout en versgemalen peper. Vervolgens wordt de jacketz gevuld met een vegetarische, vis- of vleesvulling naar keuze en aangekleed met verschillende soorten kaas, noten, spekjes en huisgemaakte sauzen.

Goed eten onder de tien euro. Het kan. Dagelijks worden er in de Maarsmansteeg in Leiden en in de Amsterdamse Kinkerstraat kleine kunstwerkjes gemaakt met de aardappel als basis. En aangevuld met een verse vulling naar keuze. Zalm in kruidenkwark, chili con carne met biologisch rundvlees,  of de pulled pork in whisky maple sauce. En bij elke afzonderlijke jacketz past weer een andere wijn.

Jacketz 1

Vergeet het standaardbeeld van de gepofte patat, bij Jacketz laten ze je zien hoe je origineel kan variëren met de bekendste groente van Nederland. Traditioneel met een unieke twist. De aardappel in een nieuwe (gepofte) jas.

Jacketz Leiden
Maarsmansteeg 10

Jacketz Amsterdam
Kinkerstraat 56

 –> Geen Drink Different wijntips & blogposts missen? Schrijf je in