Wist je al dat onze wijnen ook te vinden zijn in verschillende restaurants, bars, strandtenten en eetcafés? We werken al een hele tijd nauw samen met talloze unieke horecazaken verspreid over het hele land. Genoeg plekken waar je als wijndrinker kan genieten van een goed glas en een lekker hapje in een relaxte ambiance. In Go Different tippen we je wekelijks over zo’n toffe tent, waar we zelf al meerdere malen tot diep in de avond zijn doorgezakt. Deze week:

Oude Rechtbank

Mensen naar de gevangenis sturen gebeurt er allang niet meer. Integendeel zelfs. Tegenwoordig wordt in dit historisch gebouw alleen nog maar het leven gevierd. Bij de Oude Rechtbank in hartje Eindhoven komt alles samen in een levendige en ontspannen sfeer. Eten, ontdekken, ervaren en genieten in combinatie met een lekker glaasje wijn (welke je gerust even mag voorproeven). En alhoewel de invloed van Vrouwe Justitia nog steeds merkbaar is, is blind voorproeven zeker geen vereiste. Wel zo makkelijk.

20150128-ODR_TH_Test_LR_042_0813

In het historische pand is de keuze aan ontspanning reuze. Je kan er terecht voor het geven van zakelijke presentaties en workshops (De Griffie), tot het compleet uit je plaat gaan op de dansvloer(Het Tuchthuis).

Een culinair treffen in de Brasserie of lekker ongedwongen borrelen en discussiëren in Het Kunstcafé. Er is voor ieder wat wils.

20150128-ODR_TH_Test_LR_039_0797

Een Oosterse carpaccio met mierikswortel, Japanse radijs en een ponzu dressing. Of de rouleau van kip met garam masala , couscous en eigen jus. Chefkok Bram Slegers maakt er een culinair feestje van. Maar iets minder deftig (maar wel lekker) kan ook. Zowel in Het Tuchthuis als in Het Kunstcafé zijn er meer dan genoeg gerechten, hapjes (ballen) en planken te vinden die samen met een verrassend glas wijn zorgen voor toffe wijn- spijscombinaties. En elke geslaagde zitting sluit je vervolgens af met een paar soepele stapjes op de dansvloer.

djenballenmuur

Theatervoorstellingen, comedy clubs, optredens en gezellige feestjes: de Oude Rechtbank bruist van de energie en biedt tegelijkertijd ook een thuishaven voor iedereen die op zoek is naar rust en ontspanning. De prachtige historische binnenplaats is daar een mooi voorbeeld van. Optimaal genieten dus van hap, stap en sap, midden in het centrum van Eindhoven!

Oude Rechtbank
Stratumseind 32
Eindhoven

–> Geen Drink Different wijntips & blogposts missen? Schrijf je in

[mc4wp_form]