Wist je al dat onze wijnen ook te vinden zijn in verschillende restaurants, bars, strandtenten en eetcafés? We werken al een hele tijd nauw samen met talloze unieke horecazaken verspreid over het hele land. Genoeg plekken waar je als wijndrinker kan genieten van een goed glas en een lekker hapje in een relaxte ambiance. In go different tippen we je wekelijks over zo’n toffe tent, waar we zelf al meerdere malen tot diep in de avond zijn doorgezakt. Deze week:

Stadscafé van Mechelen

van mechelen 4Vlak achter het Amsterdamse Vondelpark aan het water van de Schinkel vind je Stadscafé van Mechelen. In deze omgebouwde garage kan je lekker Bourgondisch genieten in een informele sfeer. Zoals de naam al doet vermoeden zijn er meer dan genoeg lekkere Belgische biertjes te proeven, maar een beetje succesvol biercafé heeft tegenwoordig een steengoede wijnkaart.  Zo ook Van Mechelen, het jongere grote broertje van Belgisch proeflokaal de Zotte en het nabij gelegen Gent aan de Schinkel (waar het trouwens ook goed wijntoeven is).

van Mechelen 3

Bijna twee jaar geleden opende Van Mechelen haar deuren en sindsdien zijn de industriële maar gezellige tafels zelden onbezet geweest. De vrolijke variatie aan lekkers op de kaart, de vriendelijke bediening en de gezellige sfeer die de grote ex-garage uitademt, verklaren het succes van deze gastropub aan de Schinkel.

[tagline]En ja, je kan er lekkere biertjes drinken, maar de verrassende gerechten op de kaart doen het meer dan goed in combinatie met een lekker glas wijn (die bovendien ook nog eens allemaal per glas te bestellen zijn) .[/tagline]

Van Mechelen 1

Een uitgebreide dagkaart met een mooie mix van klassieke gerechten (zoals de Bourgondische wijngaardslakken in kruidenboter) en nieuwerwetse lekkernijen (vegetarische Hamburger van DopHert)  bieden voor iedereen uitkomst.

En alle kaas-aficionados kunnen zelfs kiezen tussen twee verschillende kaasplanken van Kef, één voor bij je biertje en één voor bij je glas wijn. Makkelijk kiezen, lijkt me.

Stadscafé van Mechelen is elke dag geopend en zoals een echt stadscafé betaamt is reserveren niet nodig en ben je altijd welkom. Precies zoals het hoort.