Go Different: Toost Bar&Kitchen

Wist je al dat onze wijnen ook te vinden zijn in verschillende restaurants, bars, strandtenten en eetcafés? We werken al een hele tijd nauw samen met talloze unieke horecazaken verspreid over het hele land. Genoeg plekken waar je als wijndrinker kan genieten van een goed glas en een lekker hapje in een relaxte ambiance. In Go Different tippen we je wekelijks over zo’n toffe tent, waar we zelf al meerdere malen tot diep in de avond zijn doorgezakt. Deze week:

Toost Bar&Kitchen

Wat doe je als je 25 jaar bent en eigenaar bent van twee horecazaken in Haarlem? Precies! Dan open je er nog één. Toost Bar & Kitchen ligt pal aan het Spaarne en je kan er terecht voor een perfecte start van de dag, een goed gevulde lunch en een small diner. Met een eigen koffiemerk, strakke biertjes en vooral veel heerlijke wijnen was het nog nooit zo relaxt (en lekker) bootjes kijken daar langs het Spaarne. Go Toost!

toost4

In het pand waar voorheen Sushiman zat, opende Alexander van Dam zijn nieuwe project. En op een toplocatie. Niet alleen vanwege het mooie uitzicht op het Spaarne, maar ook omdat Alaxanders andere twee zaken ernaast gelegen zijn. Allemaal lekker overzichtelijk.

Toost Bar en Kitchen richt zich op allerlei gasten van verschillende pluimage waarbij de aandacht wordt gelegd op culinaire verrassingen van compacte porties. Zo kan je van alles veel proberen en ga je smaaktechnisch gezien sowieso voldaan de deur uit. De inrichting is een goed afgestemde mix van vintage en less is more, met een uitnodigende open keuken.

toost3

Dan de gerechtjes. Verrassende hapjes worden afgewisseld met succesvolle classics. Tartaar van tonijn met vadouvan mayonaise, 3 verschillende hamburgers en good old steak tartaar. Het grootste voordeel van al die verschillende hapjes is dat je bij elk gerechtje een andere wijn kan proberen. Yes! En er is zelfs een geheime wijnkaart te ontdekken. Uit gewijnd en gegeten? Dan mag de muziek ietsjes harder om nog even gezellig na te borrelen. Vergeet niet om je eigen elpee mee te nemen voor op de platenspeler achter in de zaak.

toost2

De enthousiaste bediening, de relaxte ongedwongen sfeer en de lekkere dingetjes aan tafel maken van Toost Bar&Kitchen een echte aanwinst in de gezellige Haarlemse binnenstad. Van harte Toost!

Toost Bar & Kitchen
Spaarne 44
2011 CK Haarlem

–> Geen Drink Different wijntips & blogposts missen? Schrijf je in