Wist je al dat onze wijnen ook te vinden zijn in verschillende restaurants, bars, strandtenten en eetcafés? We werken al een hele tijd nauw samen met talloze unieke horecazaken verspreid over het hele land. Genoeg plekken waar je als wijndrinker kan genieten van een goed glas en een lekker hapje in een relaxte ambiance. In Go Different tippen we je wekelijks over zo’n toffe tent, waar we zelf graag een bezoekje aan brengen. Deze week:

Venster 33

Afgelopen zaterdag knalde in de Amsterdamse Pijp de champagnekurk uit de fles tijdens de feestelijke opening van café – restaurant Venster 33.

Venster Opening

High school buddies Elja Rengers, Menno van Dorp en Cas Jansen beginnen vol enthousiasme aan hun nieuwe avontuur: het runnen van een eetcafé op hoog niveau geïnspireerd op de smaken van Amsterdam.

Venster 33 3

Venster 33 verwijst naar de Canon van Amsterdam, waarbij elke geschiedkundige gebeurtenis van de stad wordt ondergebracht in een raamwerk van ‘vijftig vensters’. Het ontstaan van De Pijp (in 1900) wordt in venster nummer drieëndertig beschreven. Een ode aan de gezellige buurt, waar veel Amsterdammers aan verknocht zijn.

venster 33

De mannen van Venster 33 hebben dan ook bewust gekozen om te samen te werken met ondernemers uit de buurt die pas, of heel lang geleden hun bedrijfje zijn begonnen vanuit het hart van de stad. Je kan er terecht voor een vroeg ontbijtje of snelle lunch, lekkere hapjes tijdens borrel, of je maakt een keuze uit de lekkere dingen op de dinerkaart.  Hierop staan een twintigtal gerechten met het formaat van een voorgerecht, voor de prijs van een voorgerecht. Kwestie van combineren die hap!

V33_diner

Zo kan je makkelijk meerdere dingen proberen, want slechts één gerechtje kiezen blijkt moeilijk. De samenstelling van de gerechten voelt vertrouwd, maar is toch verrassend (zo is er onder andere draadjesvlees met puree en spitskool en pompoenwafel met schuim van oude kaas). Voor elk wat wils dus. Hetzelfde geldt voor de wijnkaart, waar alle wijnen per glas te bestellen zijn.

V33_wijnen

Venster 33 is origineel Amsterdams, bruist en is nu al de nieuwe place to be in de gezellige Pijp.

Venster 33
Eerste van der Helststraat 42 / Amsterdam
020 – 362 64 23

–> Geen Drink Different wijntips & blogposts missen? Schrijf je in

[mc4wp_form]