Grapedistrict is sinds kort trotse leverancier van de wijnen in de Arke vliegtuigen. Op verzoek van Arke hebben wij rode, witte en mousserende wijnen geselecteerd die ook op grote hoogte hun mannetje kunnen staan. Na een uitgebreide test op de grond, is op een Arke vlucht van Menorca naar Amsterdam aan 180 vakantiegangers gevraagd welke wijnen zij het lekkerst vonden: nogal spectaculair, want nog nooit is er door zo’n grote groep passagiers een wijntest gedaan op grote hoogte!
In de lucht smaakt wijn, net als voedsel, namelijk totaal anders dan op de grond. En dat bleek ook nu weer: in de lucht kwamen andere wijnen als winnaar uit de test!

In de lucht smaakt wijn, net als voedsel, namelijk totaal anders dan op de grond

Los van dit speciale selectietraject, zit de wijn ook in speciale flesjes: Arke introduceert hiermee de zogeheten multi layer PET flessen. Deze flessen hebben een lager gewicht, wat niet alleen in de lucht maar ook op vervoer van glas naar de wijnmaker en de gebottelde wijn naar Schiphol een flinke besparing oplevert. Niet alleen een besparing in geld, maar voornamelijk in CO2-uitstoot.

‘De flesjes zijn honderd
procent recyclebaar,
inclusief de dop’

PET

In de vliegtuigen van Arke worden de Franse wijnen Les Trois Gamins Merlot-Cabernet Sauvignon en Les Trois Gamins Chardonnay geschonken. Daarnaast is ook de biologische Prosecco Spumante van wijnhuis La Jara nu ‘airborn’ evenals een heerlijke Zuid Afrikaanse Seizoenswijn.

Originele artikel lezen? Download de PDF >

–> Geen Drink Different wijntips & blogposts missen? Schrijf je in

[mc4wp_form]