Het heerlijk avondje is bijna gekomen ; je hebt nog nét tijd voor het bakken van deze overheerlijke chocoladetaart. Want zeg nou zelf, de verjaardag van de goedheilig man is toch het beste excuus om jezelf te goed te doen aan zoet, zoet en nog eens zoet?!
We gingen daarom op zoek naar de allerlekkerste chocoladetaart en vonden deze Koning der Chocoladetaarten op zoetrecepten.nl. (waarvoor dank)
De combi rode wijn en chocola is er overigens één waar we eindeloos over kunnen discussiëren, maar waarom niet gewoon proberen?! Hoewel het er op lijkt dat een langer leven door beide heerlijkheden een fabeltje is, kunnen we in ieder geval met zekerheid stellen dat het leven er een stuk leuker door wordt…
De Vina Zorzal is gemaakt van de Graciano druif. Een eigenzinnig druifje met twee uiterste karaktertrekken: pittig en zacht tegelijk. Je proeft framboos, braam én chocola. Do we need to say more?
Vriendschap en eerlijkheid staan bij de Sint hoog in het vaandel. Hetzelfde geldt voor de vrienden Ed en Bruce, die samen de Catalan Eagle maken. Zij hebben een simpele filosofie bedacht: hoge kwaliteit met lage volumes en de nadruk op traditionele Spaanse druivenrassen. De Catalan Eagle Terra Alta Tinto heeft cacao-achtige aroma’s, waardoor je hem uitstekend bij chocola kunt drinken.
Wie zoet is, krijgt lekkers. En wat is er nu lekkerder dan te nippen van een glaasje Pedro Ximénez bij een stuk chocoladetaart? Niets eigenlijk! Door de druiven na het plukken te laten drogen in de Spaanse zon, krijgt de wijn een zijde- en stroopachtige structuur met een zacht mondgevoel.
Laat dat heerlijk avondje nu maar komen..