Aankomend weekend staat het Haarlemse Kenaupark weer in het teken van soul-, street- en comfortfood. Foodtrucks, artiesten, en fijnproevers uit de wijde omgeving strijken neer in het groene hart van de stad om  te genieten van slik en slok en lekkere muziek. ProefPark Haarlem editie nummer drie is een feit. Gelukkig maar, want wij zijn er zekerrrr weer bij!

Proefpark-Haarlem2

Het hoofdingrediënt van het festival is de foodtruck. Het kleurrijke culinaire fenomeen op wielen (meestal voorzien van catchy naam) is inmiddels niet meer weg te denken in de skyline van menig zomers festival. Op het Haarlemse gras bezoek je keukens, kombuizen en grills uit vrijwel alle delen van de wereld: van Mexico tot Korea en van ganzenvlees kroketten tot couscous met appelmoes.

Proefpark Haarlem 3

Die talloze lekkere hapjes schreeuwen gewoon (whrááááááááááhhh) om een lekker glas wijn. En dat kan dus gewoon. Vorig editie liepen we constant op en neer van foodtruck naar wijnbar (en terug) om wijn-spijscombi na wijn-spijscombi te ontdekken en te beleven. En dat zijn we dit jaar zeer zeker weer van plan. Kraakhelder ziltig wit met lekkere dingen uit de zee, rijke witte smaakexplosies bij de kaasplank of donkere diepe rode exemplaren bij de sappige burgers van de grill. Sowieso watertanden geblazen …

Proefpark Haarlem 4

De kiddo’s kunnen hun eigen energiedrank brouwen (daarna nooit meer naar bed) of meedoen aan kinderkookworkshops. Volwassen foodies aan demo’s en kookbattles en het ganse park wordt voorzien van relaxte deuntjes brought to you by: the FooDieJays. Yes.

Proefpark Haarlem 5

Met de start van deze relaxte driedaagse proefsessie in het park, is het nazomeren officieel begonnen. Lekker toch? En kom je net terug van je zomervakantie dan wees gerust. ProefPark Haarlem is gratis toegankelijk en alle proeverijtjes  liggen qua kosten ergens tussen de drie en negen euro. Goed te doen dus. Dus trek dat picknickkleedje uit de kast en kom lekker proeven! Wij zijn er sowieso weer bij. Maar dat wist je al.

ProefPark Haarlem
28, 29, 30 augustus 2015
Locaties en tijden check je hier.

 

 

–> Geen Drink Different wijntips & blogposts missen? Schrijf je in

[mc4wp_form]

Privacy Preference Center