De zon schijnt, temperaturen stijgen, het is weer tijd voor Bordeaux! Hè Bordeaux? Dat zeg ik ja! Maar dan nu niet meer die zware stoere rode jongens, maar heerlijk volslank wit uit de Entre-Deux-Mers. Super lekker bij zalm met mangosalsa en zoete aardappelfrietjes.

Entre-Deux-Mers ligt tussen de rivieren de Garonne en de Dordogne in. En in plaats van rode wijn zijn ze hier gespecialiseerd in witte wijn. De druif die je hier het meeste tegen komt is de Sauvignon Blanc. Die van de frisse wijn met hoge zuren?! Precies, die ja. Maar ze blenden de wijn hier met Semillon en Muscadelle. Daardoor krijg je een swingende frisse wijn die ook vol en exotisch is. Perfect voor de salsa. Zo gek als de Fransen zijn op tradities laten ze ook deze witte op houten vaten rijpen, waardoor die geuren van verse toast krijgt en boterzacht word. Super voor de zalm. Schenk dus  snel je glas bij en ga dansend de keuken in!

Zalm

Wat heb je nodig voor 2 personen:

2 zalmmoten met huid
1 grote zoete aardappel
1 tl paprika poeder
1/2 rijpe mango
1 ui
Tomaatjes
1/2 rode peper zonder zaadjes
1 citroen
Koriander
Peper en zout
1 fles Cuvée Clémence: Entre-deux-Mers

Snijd de zoete aardappel in gelijke repen. Doe in een kom en besprenkel met wat zonnebloem olie en paprikapoeder. Bak in de oven tot ze krokant zijn.

Snijd de mango en tomaatjes in stukjes. Snipper het uitje en rode peper en hak de verse koriander fijn. Gooi alles in een kom bij elkaar en breng op smaak met zout en peper en citroensap.

Bak als laatste de zalm in een koekenpan. Zorg dat de binnenkant nog een beetje rozig van kleur is. En besprenkel met wat citroensap.

Nu dansend die keuken uit en geniet!