Haal het vakantiegevoel in huis en droom weg met de wijnen en tips van onze kleine wijnboeren. Deze kleine wijnboeren kennen hun eigen streek als geen ander. Ze geven je daarom graag een complete vakantiebeleving! Wij vroegen wijnmaker Antonio en familievriend en exportmanager Magda naar hun wijn en wat hun wijnregio zo bijzonder maakt.

Wat is er zo bijzonder aan jullie wijnstreek?

“Behalve dat in onze regio geweldige witte wijnen worden geproduceerd, staat Amarante ook bekend om zijn traditionele gebakjes zoals ‘foguetes’ (raketten): een zoete vulling gemaakt van eidooier, suiker en amandelen – verpakt in gefrituurd deeg en gegarneerd met suikersiroop.”

Hoe smaakt de wijn?

“Het doel van ons project is om te werken met de inheemse druiven van de regio. In onze wijnen proef je het karakter en mineraliteit van de Atlantische Oceaan en de frisheid van een lentemorgen in de vallei.”

ab_opcao_superior_vinho_verde

 Het is bijna onmogelijk om een betere naam te bedenken voor de groene, regenachtige streek in het noorden van Portugal. De Vinho Verdes (groene wijnen) uit de gelijknamige wijnregio, weerspiegelen namelijk het microklimaat en de invloeden van de Atlantische Oceaan als geen ander. Over het algemeen worden deze wijnen jong gedronken en hebben ze een heel licht bubbeltje. Deze stille Vinho Verde Superior is wat serieuzer van aard, maar heeft nog steeds Vinho-Verde-Verfrissing die je mag verwachten!

De beste plek in de wijngaard?

“In de wijngaarden ben ik het liefst bij de hellingen van Tâmega. De aanblik van de vallei, die hier de rivier ontmoet, is onbeschrijfelijk!”

Favoriete wijnspot?

 

Grapedistrict_minitoerisme_brug_amarante
de Sao Goncalobrug en het oude klooster

“Mijn favoriete plek om wijn te drinken is het centrum van Amarante. Er is een paar restaurants en bars aan de rivier, waar je in alle rust kunt genieten van een wijn met een geweldig uitzicht op de rivier, de Sao Goncalobrug en het oude klooster.”

 

Vakantieplannen?

“In de zomer geniet ik van de rustige en ontspannende plekken op het platteland. Ik neem dan een frisse duik en geniet van het goede gezelschap van mijn familie, vrienden en natuurlijk goede wijnen. Ik ben wel van plan om voor het oogstseizoen ergens in Portugal een paar dagen vrij te nemen, maar ik heb nog niet besloten waar of wanneer.”

‘Must go to’

“De mooiste bezienswaardigheid van Amarante is het uitzicht op de Sao Goncalobrug.”

Do like the locals do!

“Je herkent een echte Amarantino aan zijn of haar bereidheid om hard te werken, en omdat de Amarantino een sympathiek en spraakzaam persoon is.”

Wijnspijstip!

“De kabeljauw is koning hier in Portugal. Ik zou meteen verschillende kabeljauwgerechten voor je kunnen noemen, maar probeer onze wijn eens met de gevulde champignons uit Amarante met onze Vinho Verde Superiore!”