Haal het vakantiegevoel in huis en droom weg met de wijnen en tips van onze kleine wijnboeren. Deze kleine wijnboeren kennen hun eigen streek als geen ander. Ze geven je daarom graag een complete vakantiebeleving! Wij vroegen wijnmaker Leonidas naar zijn eigen wijn en wat het maken van wijn in Griekenland zo bijzonder maakt.

Wat maakt jouw wijn zo bijzonder?

“Mijn Feast is gemaakt van de inheemse Moschofilerodruif. Deze druif doet denken aan zonnig weer en Mediterraans eten. Door het frisse en bloemige karakter is mijn Feast Moschofilero ook als aperitief geschikt.”

semeli_feast_moschofilero

8,5/10 punten – Cees van Casteren (Master of Wine) – De Wijngids 2019
“Met deze gids proberen we deze mooie Moschofilero uit de obscuriteit te halen met zijn torrontésachtige aroma’s van rozenblaadjes, citronbloesem en venkel. Met impressies van grapefruit, lychee en limoen, levendig en sappig.”

91/100 Punten – Best Buy – Wine Enthusiast
“This stylish and distinctive wine starts with aromas of lemon blossom and slate, followed by flavors of exotic white fruits and citrus. A crisp mineral backbone gives the wine focus and flair. A delicious white at an affordable price.”

 

Waar staat de regio om bekend?

“Peloponnesos staat bekend om haar fetakaas, dennenboshoning en de inheemse Moschofilerodruif. Het is ook de geboorteplek van Theodoros Kolokotronis, de leider van de Griekse revolutie tegen de Turken in 1821.”

Specifieke smaak?

“Onze wijn is erg fris en levendig door de hoge ligging van de wijngaarden. De ligging vlak naast het Menalogebergte, vol met sparren, geeft een smaak van honing en kruiden. De Moschofilero is een bijzonder aromatisch druivenras die het frisse combineert met kruiden en aroma’s van rozenblaadjes.”

De beste plek in de wijngaard?

“Ik ben het liefst in de wijngaard die wordt omringd door kersenbomen. Dan eet ik – vooral in deze periode van het jaar – de kersen rechtstreeks van de boom!”

“Must go to’?

“Het theater van Mantinia én de grot van Kapsia, in de uitlopers van het Menalogebergte.”

Favoriete wijnspot?

“Het terras van de wijnmakerij, terwijl in naar de zonsondergang staar met vrienden en lokale delicatessen.”

Wat zijn je eigen vakantieplannen?

“We gaan naar Zuid-Peloponnesos naar een vissersdorp genaamd Kotronas. We hebben een stenen huisje aan het strand gehuurd en onze plannen zijn om te genieten van verse vis, zon, een duik in zee en ontspanning.

Wijnspijstip?

“Hoewel mijn Feast Moschofilero erg goed past bij zeevruchten, salades, pasta of kaas, raad ik gegrilde vis (zeebrasem of zeebaars) aan met citroensaus.”

Je vindt de wijn van Leonidas ook in de support kleine wijnboerenbox! 6 bijzondere wijnen van 6 verschillende wijnboeren. Verkrijgbaar als 6-box of 12-box. Inclusief folder met uitleg en videoboodschap van elke wijnboer. Ontdek ook de persoonlijk video van Leonidas.

Privacy Preference Center