Haal het vakantiegevoel in huis en droom weg met de wijnen en tips van onze kleine wijnboeren. Deze kleine wijnboeren kennen hun eigen streek als geen ander. Ze geven je daarom graag een complete vakantiebeleving! Wij vroegen wijnmaker Xavi Cedó naar zijn eigen wijn en wat zijn wijnregio zo bijzonder maakt.

Wat is er bijzonder aan jouw wijngaard?

“Montsant is al generaties lang het land van mijn familie. Het is een landelijk gebied, waar mensen nog echt de tijd hebben voor een gesprek. Ze houden van deze streek, en dat voel je!”

Specifieke smaak?

“Zeker! De klei- en kalkhoudende ondergrond onderstrepen het karakter van de Grenache en Carignan.”

anexe-montsant_1 (1)8,5/10 punten – Frank Smulders (Master of Wine) – De Wijngids 2019
“Een wijn met een verleidelijk parfum van rijp blauw en rood fruit en een kruidige specerijentoets. Ook in de mond impressies van tijm en rozemarijn naast braam en bosbes, fijne tannine, voldoende zuren en wederom een peperig staartje.”

Jouw favoriete plek in de wijngaard?

“Ik maak graag een wandeling maken door de wijngaarden bij zonsondergang met mensen van wie ik hou, vooral tussen de oude wijnstokken.”

Jullie vakantieplannen?

“Ik hou van wandelen in de bergen met mijn vrouw en dochters. Deze zomer gaan we samen met vrienden een bezoek brengen aan de Pyreneeën.”

‘Must go to’?

“La Serra de Llaveria, het gebergte achter de stad waar wij wonen.”

Wijnspijstip!

“Combineer deze wijn met Xató. Dit is een bijzondere salade met andijvie, olijven, kabeljauw en een saus gemaakt met olijfolie, azijn, amandelen, hazelnoten een peper genaamd nyora, knoflook, brood en zout.”