Haal het vakantiegevoel in huis en droom weg met de wijnen en tips van onze kleine wijnboeren. Deze kleine wijnboeren kennen hun eigen streek als geen ander. Ze geven je daarom graag een complete vakantiebeleving! Wij vroegen wijnmakers Umberto en Federica naar hun eigen wijn en wat hun wijnregio zo bijzonder maakt.

Wat is er zo bijzonder aan jouw wijn?

“What is not to like? We zijn erg trots op onze Chianti Colli Senesi met een typisch Toscaans karakter.”

8/10 punten – Harold Hamersma, De Grote Hamersma 2019
“Chianti uit Colli Senesi geldt als een van de meer delicate chianti’s. Hiervan een aardige illustratie van San Donato. Begint overigens op zijn neus wat stalachtig, stoer-aards en nattehonderig. Maar wel van een rashond. Komt na wat walsen vrij snel tot zichzelf: rijp-fruitig, donkere kersen, zoethoutzoet plus een Tic Tacmintje.”

 

San DonatoWat is dan dit typisch Toscaanse karakter?

“Onze Chianti is een blend van twee lokale druiven: Sangiovese en Ciliegiolo, die perfecte vertegenwoordigers zijn van ons terroir. Ze hebben zachte – maar toch aanwezige tannines – veel kracht en een aangename zuurgraad die de wijn frisheid en lengte geeft. Je proeft ook de onmiskenbare aroma’s van Sangiovese, namelijke zwarte peper en viooltjes. Wat nog belangrijker is: als je Chianti proeft, proef je de schoonheid en de complexiteit van een gebied dat al eeuwen wijn maakt.”

We love Toscane!

“Toscane is het land van wijn en schoonheid. San Gimignano is een handelsmerk voor uitmuntendheid. De stad staat bekend om de extra vergine olijfolie en saffraan, die we op onze boerderij ook produceren.”

‘Must do’?

“Tegenwoordig heeft de stad San Gimignano nog steeds 14 originele torens uit de middeleeuwen. Begin jaren 90 ontdekten we zelf onder onze wijngaarden een Etruskische necropolis (begraafplaats). Een wandeling langs de wijngaarden zal dus niet alleen adembenemend, maar ook historisch zijn.”

De beste plek in de wijngaard?

“Er ligt een prachtig pad langs de wijngaarden. Rond 6 uur, tijdens de ‘ora dorata’ (gouden uur), zie je een combinatie van groen, goud en blauw – die onvergetelijk is!”

Favoriete wijnspot?

“Mijn favoriete plek om wijn te drinken is aan tafel, met onze vrienden en familie. We houden echt heel veel van eten! In de zomer vind je in onze moestuin zoveel lekkere producten, waarmee we graag experimenteren en nieuwe recepten bedenken.

Vakantieplannen?

“We zijn het hele jaar open, dus tijd vinden voor onszelf is niet altijd makkelijk. Mijn dochter Angelica gaat echter met haar vrienden naar Puglia in augustus. Op de terugweg stopt ze in Napels en daar ga ik haar vergezellen. Napels is ongelooflijk mooi en wie kan er nee zeggen tegen pizza?”