Yeah! De Parade is weer neergestreken in hartje Utrecht, ruim twee weken staat het Moreelsepark gezellig vol met theater, eettentjes, De Wijnbar en niet te vergeten de bekende zweefmolen. De Wijnbar is een samenwerking tussen De Parade en Grapedistrict, in alle steden kom je hem tegen. Er staan meer dan 10 verschillende wijnen op de kaart, die je zowel per glas als per fles kunt bestellen. Van cava en lichte witte wijn tot gekoelde en stevige rode wijn, stuk voor stuk wijnen die passen bij gerechten van de Paradekeukens. Er zijn dus meer dan genoeg waanzinnige wijn-spijs combi’s te ontdekken. Zie hier mijn 3 favo’s:

1

[tagline]Afgelopen vrijdag was de opening en ben ik samen met twee collega’s een kijkje gaan nemen. Voordat de deuren officieel opende voor gasten, kregen de wijnbar-toppers nog wat extra info over de wijnen. Daarna kon het spektakel beginnen.[/tagline]

#1 Hotmamahot

2

Mijn eerste stop is bij Hotmamahot, een combinatie van de Arabische- en Europese keuken. Na overleg met de chef werd er een bordje mossels gemaakt, mossels met rode peper, saffraan, witte boontjes en koriander. Wat een smaaksensatie!

De rode peper en koriander zorgen voor extra pit en gaan goed samen met de mossels.

De wijn die ik geproefd heb bij dit gerecht is één van de specials van De Wijnbar, een Portugese kanjer. Een vettige, stevige witte wijn die perfect past bij de power van dit gerecht. Je proeft citrus, mineralen, perzik en abrikoos. Het gerecht verzacht de wijn. Na een paar happen werd de wijn fruitiger en zachter van smaak. Een aanrader!

#2 La Cantine

5

La Cantine heeft een menukaart om van te kwijlen en de keuze is daarom reuze, maar het is gelukt!

Steak tartare van gerookt Gasconne-rund met piccalilly, geroosterde sjalotten, waterkers, dillemayonaise en desembrood. Werkelijk een pareltje. Flink smullen in combinatie met een glas licht gekoeld rood van de Corvina druif. Deze mondvullende rode wijn, is niet al te zwaar en gaat goed met het gerookte rund en het zuurtje van de zalfige piccalilllygel, deze wijn- spijscombinatie vult elkaar goed aan. Zeker een applausje waard!

#3 Soul Food

6

Vlakbij de zweefmolen staat de Paradekeuken van Soul Food, heerlijke geuren komen van die kant mijn kant op. Ik koos voor Pakora, een Indiase snack met dip. Pakora is een mengsel van kikkererwtenmeel met spinazie, aardappel, ui, wortel en massala. De Pakora wordt even kort gefrituurd. De cutney die apart geserveerd werd bestaat uit: rode ui, groene paprika, tomaten, peper, munt citroensap en komijn. [tagline]Enorm veel verschillende smaken, wat een ware uitdaging werd voor het bijpassende glas wijn.[/tagline] De keuze viel op een zwoele Spanjaard gemaakt van de onbekende Graciano druif. Een kruidige rode wijn met donker rijp fruit. Ondanks de peper in het gerecht blijft de rode wijn overeind, de tannines van de wijn worden zachter. Heerlijke hap, ook voor later op de avond!

Het rondtrekkend theaterfestival met al haar heerlijke keukens staat tot en met 2 augustus te shinen in Utrecht. Vier dagen later vertrekt het spektakel richting Amsterdam.

Meer info vind je hier.

Enjoy!

–> Geen Drink Different wijntips & blogposts missen? Schrijf je in

[mc4wp_form]