Liefde gaat door de maag. Dat weten de Italianen maar al te goed. Daarom staat in elk restaurantje aan de Italiaanse kust een pasta op het menu met vers gevangen venusschelpjes. Peterselie, knoflook, een rood pepertje en een klein beetje Parmezaan voor de binding en klaar is Casanova… Stond de Pinot Grigio al koud?

Ingrediënten voor 2 personen:

150 gr. Spaghetti per persoon
500 gr. Vongoleschelpen per persoon
Bosje peterselie
Vers of gedroogd rood pepertje
2 teentjes knoflook
Klein beetje geraspte Parmezaan
Scheutje olijfolie
1 fles Forte Alto Pinot Grigio

Instructie:

Spoel de schelpjes aan en check of er geen dode of gebroken schelpjes tussen zitten. Fruit in een laagje olijfolie de gehakte knoflook en een pepertje aan. Voeg de schelpjes toe en blus af met een scheutje wijn. Hak de peterselie fijn en strooi er over. Laat het geheel kort inkoken totdat de schelpjes helemaal open zijn. Voeg de gekookte pasta toe en rasp er wat Parmezaan over zodat de saus van wijn, schelpvocht en olie wat binding krijgt. Hussel alles door elkaar en eetsmakelijk! Nu alleen nog de Pinot Grigio uit de koelkast…