Skirtsteak Tortilla’s met Ontañon Rioja Crianza

Ingredienten voor de marinade:
2 gedroogde poblanopepers, zaad verwijderd 
2 gedroogde rode chilipepers, zaad verwijderd 
2 gedroogde chipotle-/jalapeñopepers, zaad verwijderd  

1⁄2 rode paprika
1,5 dl versgeperst sinaasappelsap
versgeperst sap van 2 limoenen
50 ml sojasaus
2 el olijfolie
5 teentjes knoflook, gepeld
2 el komijnpoeder
1 el korianderpoeder
2 el bruine suiker
een snufje zout  

Ingredienten voor de steaks

2 skirt steaks (middenrif rundvlees – ook wel omloop genoemd) à 750 g 
zout
8 maistortilla’s
1 rijpe avocado, in parten
1⁄2 bosje fijngehakte verse koriander
2 rode uien, in kleine blokjes   

Bereiding 

  1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine en meng ze goed. Giet de marinade in een kom. Bestrooi de steaks aan beide zijden royaal met zout en leg ze 3 uur in de marinade.
  2. Verwarm de barbecue voor tot 300°C. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Breng de rest van de marinade in een pannetje aan de kook. Laat hem 3 minuten koken, giet hem in een kom en laat hem afkoelen. Rooster de steaks aan weerszijden 4 minuten. Verwarm de maistortilla’s iets.  
  3. Snijd het vlees in dunne plakken en leg deze midden op de maistortilla’s. Leg er een paar avocadoparten en wat koriander en rode ui bij. Besprenkel dit met wat marinade en klap de tortilla’s dicht tot een envelopje of halvemaanvorm. Dien de tortilla’s direct op.

Wijspijs:

Een loeihete barbecue en pittige pepertjes? Dat vraagt om een stevige rode wijn met enige houtrijping… En laat onze Ontañon Rioja Crianza dat nét allemaal in huis hebben! Rijpe tonen van donkere kersen en gedroogde kruiden, pruimen en zachte tannine matchen geweldig bij het pittige en kruidige vlees! Door een minimale rijping van 2 jaar, waarvan 6 maanden eikenhout (het minimale voor Crianza), wordt de wijn boterzacht, krijgt complexiteit en doet je verlangen naar meer!

Eet- en drinksmakelijk!

Afkomstig uit: Een wereldreis rond de BBQ – 100 internationale grillgerechten – door Ralph de Kok 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *