Ontdek deze creatieve initiatieven van de horeca

Door alle coronamaatregelen worden veel ondernemers in Nederland getroffen. Ook horeca-ondernemers vechten keihard om hun hoofd boven water te houden tijdens deze crisis! Gelukkig zijn ze creatief en bedenken ze allemaal initiatieven om op een veilige manier hun overheerlijke creaties aan de man te krijgen. Wij werken veel samen deze creatieve ondernemers en zetten hun bedrijf – en met name hun initiatieven – graag in het zonnetje. Want laten wij met z’n allen de horeca ondersteunen en hopen dat ze snel hun deuren weer kunnen openen!

Proeflokaal de Serre heeft buiten een afhaalloket gemaakt voor een Bakkie Troost to Go. Goeie koffie, warme chocolademelk en zelfgemaakte soep. Maar ook hebben ze mooie troostwijn to Go. Hun selectie biologische- en natuurwijnen van Grapedistrict staan dus ook op de buitenbalie, om troost te bieden in deze bange dagen. Ze zijn te vinden op www.proeflokaaldeserre.nl

Cafe Nassau op de Wittenkade in Amsterdam bedankt alle zorgmedewerkers met ‘burgers voor de zorg’. Al hun burgers zijn gratis voor alle harde werkers in de zorg, maar wees niet getreurd als je een ander beroep hebt. Ze bezorgen ook gewoon hun burgers bij je thuis van donderdag tot en met maandag. Ook kan je langskomen om ze op te halen!

Bij Mooie Boules kan je momenteel even niet meer jeu-de-boulen. Zij zetten zich volledig in om jouw eigen huis tot een ware speelhal om te toveren. Zo bezorgen ze bordspellen bij jou thuis (of bij iemand anders om ze te verrassen), organiseren ze online wijnproeverijen en pubquizen én hebben ze de karaokelijsten op Spotify gezet. Nu hoef je écht niet meer naar buiten. Check hun site voor meer informatie over hun initiatieven en vergeet niet wat ‘boulestegoed’ aan te schaffen.

Zit jij thuis vast in Utrecht? Bij Bram is ook begonnen met het bezorgen en laten afhalen van hun maaltijden van vrijdag tot en met zondag. Ga even naar hun site voor een bestelformulier en natuurlijk kan je ook een wijn van ons mee laten leveren. Dan hoef je al helemaal nergens meer voor je huis uit!

DOKTER DRIVE THROUGH – Afhaalservice bij de Pomp in Utrecht.

Vanaf nu is dit jouw voedselapotheek tijdens de crisis! Voor dagelijkse brandstof aan vitamines. Alles om ‘the day after tomorrow’ ook te kunnen doorstaan. Afhaalmaaltijden zijn beschikbaar op donderdag tot en met zondag van
16.30 tot 19.00. Bekijk hier het menu.

Bij Guusjes doet aan Guusjes Take Away! Heb jij een rommelende maag in Utrecht, kom dan elke dag hun pizza’s afhalen, ook alle kleine pizza’s voor je kids! Geen zin in pizza? Dan kunnen wij hun (vega) burgers aanraden! Je kan via reserveren@etenbijguusjes.nl bestellen!

Bij Bam Boa aan de Amsterdamse Weesperzijde kan je ook gerechten afhalen. Je kan ook natuurlijk ook op hun website kijken wanneer je liever hun gerechten thuis wil laten bezorgen. Je krijgt er zelfs een verrassing bij, hebben wij ons laten vertellen!

Loulou Pizzabar aan de Weesperzijde heeft de allerlekkerste pizza’s (en de lekkerste wijnen natuurlijk) van Amsterdam. Wij zijn daarom ook ontzettend blij dat ze aan take-away en thuis bezorgen doen – en dat elke dag vanaf 4 uur! Je kan ze bereiken op 020-6080077 of check even Deliveroo of ze ook bij jouw aan de deur komen!

Bij Boom Chicago blijven ze natuurlijk altijd lachen! Je kan ze toch in deze moeilijke periode steunen door alvast een flexibel kaartje te kopen voor hun show ‘Sitcom’. Deze zal in juni (of zoals de minister: juno) van start gaan. Mocht de crisis langer duren, dan kan je altijd de datum wijzigen. Bestel je kaartje hier, en ontvang tijdens de show ook een Seinfeld cocktail – gemaakt met onze Verdejowijn.

Bij Bar & Bistro Op Zuid kan je al vanaf 1 uur een kop koffie scoren en vanaf een uurtje of half 5 staat hun grill aan voor de lekkerste burgers en pizza’s van Utrecht. Ze hebben zelfs drie spik-splinter-nieuwe burgers aan hun nieuwe menu toegevoegd. Om af te halen natuurlijk.

Ook bij de Kompaszaal in Amsterdam gaan ze all-out met afhalen, bezorgen en giftcards. Stuur ze even een mailtje naar info@kompaszaal.nl wanneer je gebruik wil maken van al hun initiatieven.

Club Atelier wil het leed dat corona heet verzachten met het vertoon van verschillende DJ’s en andere creatieveling via hun live-streaming. Tevens doen ze aan voedselpakketten, steunen ze het rode kruis en hebben zelfs een drive-in bioscoop. Je kan ze helpen door je aan te melden via support@club-atelier.com.

Wij hopen dat alle horecazaken weer snel te bezoeken zijn. Aan alle ondernemers: hou je haaks! Wij komen snel weer langs wanneer het weer mag, en bestellen dan sowieso een extra glas wijn!

Weet jij nog meer leuke en creatieve initiatieven, laat het ons weten in de comments!