Stoven, het lijkt moeilijk maar eigenlijk heb je er totaal geen omkijken naar. Vaak zijn de ingrediënten voor een prikkie te koop en kan je tijdens het proces er rustig een glas wijn en een boekje bij pakken. Zo ook bij deze lamsstoof met kikkererwten. Neem gerust al een slokje als het vlees twee en een half uur aan het garen is. Deze natuurwijn van Primitivo-, en Negroamarodruiven is namelijk stevig, hoog op smaak, geconcentreerd en is zelfs zonder het gerecht al heerlijk! Mét de stoof is hij natuurlijk nog lekkerder…

Ingrediënten:

500 gram Lamsvlees (schenkel of schouder met of zonder bot)
500 gram kikkererwten in blik
1 klein blikje tomatenpuree
1 blikje tomatenpulp
2 teentjes knoflook
2 grote uien
1 grote bos peterselie
1 snufje gemalen nootmuskaat
4 sneetjes oud brood
1 flesje Valentina Passalacqua Terra Sasso

Instructies:

Schroei even kort op hoog vuur het lamsvlees aan. Hak ondertussen de ui en knoflook fijn en bak deze in wat olie aan om vervolgens het blikje tomatenpuree even mee te garen. Voeg vervolgens de tomatenpulp én de kikkererwten toe en naar eigen smaak wat gehakte peterselie en de nootmuskaat. Roer even flink zodat alle smaken tot elkaar komen en leg het vlees in de ovenschaal. Voeg vervolgens alles samen tot het vlees goed onderstaat. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en laat de stoof twee en een half uur garen in een voorverwarmde oven op 140 graden. Grill even een paar minuutjes voor het serveren een snee brood aan in een grillpan en serveer alles in een diep bord. Eet-, en drinksmakelijk!