Tapasbar El Mundo

Wist je al dat onze wijnen ook te vinden zijn in verschillende restaurants, bars, strandtenten en eetcafés? We werken al een hele tijd nauw samen met talloze unieke horecazaken verspreid over het hele land. Genoeg plekken waar je als wijndrinker kan genieten van een goed glas en een lekker hapje in een relaxte ambiance. In Go Different tippen we je wekelijks over zo’n toffe tent, waar we zelf al meerdere malen tot diep in de avond zijn doorgezakt. Deze week:

Tapasbar El Mundo

In het gezelligste tapasrestaurant van Utrecht schijnt altijd de Spaanse zon. Zelfs hartje winter. Bij het kleurrijke El Mundo schuif je aan voor ronde na ronde aan authentieke Spaanse tapas en hapas, die je vrolijk deelt met je vrienden (sharing = caring!). Lekker een originele Spaanse vino naast je plank: en klaar is Pedro!

ElMundo2

op Spaanse smaaksafari

Drie verdiepingen telt de grootste tapasbar van Utrecht. Dus je kan er makkelijk even binnenwippen voor een Spaanse smaaksafari samen met tien (of meer) van je beste vrienden. Maar knus en intiem happen kan ook. De kakofonie aan kleuren in de zaak en smaken op je bord zorgt sowieso voor genoeg gespreksstof aan tafel, want er is meer dan genoeg te proeven.

ElMundo4

Om te beginnen met de tapas. Alejandro combineert traditionele, usual suspects met originele hapas met een twist. Gekarameliseerd Ibericovlees met paprika op toast, spinaziekroketjes met blauwe kaas en mosselen met oregano en tomaat. Vertrouwd, maar net even anders.

ElMundo5

De sappas op de kaart zijn overwegend Spaans, maar hier en daar worden er ook wat uitstapjes naar andere landen in het glas gemaakt. Geen probleem, want de keuze aan Spaanse toppers is genoeg. Een zwoelfruitige Rioja, een complexe Albariño met een tikkie ziltigheid, een sprankelende Cava en superster Tempranillo, ze zijn er allemaal en begeleiden elke hapje queso, pescado of pincho moeiteloos tot een smakelijk geheel.

ElMundo6

Tapasbar El Mundo ligt in het centrum van Utrecht, is elke dag vanaf 17:00 uur geopend en is uitermate geschikt voor grote groepen. Wel even reserveren por favor.

Tapasbar El Mundo
Voorstraat 18
Utrecht

 

–> Geen Drink Different wijntips & blogposts missen? Schrijf je in