Toomler

Wist je al dat onze wijnen ook te vinden zijn in verschillende restaurants, bars, strandtenten en eetcafés? We werken al een hele tijd nauw samen met talloze unieke horecazaken verspreid over het hele land. Genoeg plekken waar je als wijndrinker kan genieten van een goed glas en een lekker hapje in een relaxte ambiance. In Go Different tippen we je wekelijks over zo’n toffe tent, waar we zelf al meerdere malen tot diep in de avond zijn doorgezakt. Deze week: Toomler

Toomler2

Toomler blijft lachen. In het steeds veranderende horecalandschap van Amsterdam trekt de club nog steeds volle zalen als centrum van de Nederlandse stand-up comedy.  Toomler is het thuishonk van Comedytrain, biedt een podium aan opkomend talent en heeft sinds kort een nieuwe wijnkaart. Reden genoeg dus om weer eens langs te gaan!

Toomler5

leading jokers

Creator of comic tumult. Toomler is de Jiddische term voor de naam die men in de jaren dertig in New York aan jonge comedians gaf. Het comedians collectief dat Comedytrain heet, geldt al twintig jaar als leading jokers van het land. Hans Teeuwen, Theo Maassen, Jan Jaap van der Wal, Sanne Wallis de Vries. Allemaal begonnen ze bij Comedytrain. In 1990 opgericht door Raoul Heertje en inmiddels goed voor een indrukwekkende line-up aan comedians.

Toomler1

De Amsterdamse club huist onder het Hilton en voelt lekker New Yorkish aan. Een intieme ruimte met laag plafond en een klein podium waarbij je bijna bij de performer in de broekzak zit. Het comforteten op de kaart is Amerikaans getint en uitgebreid compact. Alles voor een lekkere avond uit staat erop. Luxe burgers, Caesar Salad en good old saté. De relaxte ambiance en goede wijn doen de rest.

one-liners by Padoem Patsss

one-liners by Padoem Patsss

Naast de Comedytrainshow (met telkens een andere samenstelling aan comedians) mag nieuw talent elke woensdag achter de mic gaan staan tijdens het Open Podium. Speciaal voor iedereen die denkt dat ie ’t zelf beter kan. Geestig, controversieel, bruut, hilarisch of plaatsvervangend schaamtevol. Toomler blijft lachen, gieren en boeien.

 

–> Geen Drink Different wijntips & blogposts missen? Schrijf je in