Kleine wijnboeren maken betere wijn.
Aan de buitenkant van de fles kun je het vaak niet zien, maar er is een groot verschil tussen een industrieel geproduceerde fabriekswijn en een kleinschalig, ambachtelijk gemaakte wijn.

Dat is ook juist de bedoeling!
Want een fabriekswijn (zeg maar elke wijn die in de supermarkt staat) wordt met miljoenen flessen tegelijk geproduceerd met een gemiddelde smaak die de meeste mensen lekker vinden.

Bekijk de video

Hoe anders is dat met een ambachtelijke wijn van een kleinschalige wijnboer!
Wij hebben het hier over wijnen van familiebedrijven, die vaak al generaties lang een aantal hectare aan wijnstokken verzorgen. Die vaak al vanzelfsprekend duurzaam en biologisch werken omdat ze het bedrijf en de grond willen doorgeven aan de volgende generatie.

Een kleinschalige wijnmaker wil er juist alles aan doen om een uitgesproken smaak in zijn wijn te krijgen. Hij wil juist niet een gemiddelde wijn maken maar juist één unieke wijn. En hij kiest voor kwaliteit boven kwantiteit. Eén van de belangrijkste keuzes die een wijnboer moet maken is hoeveel druiven er van een wijnstok af komen. Hoe meer druiven, hoe meer flessen, maar hoe meer druiven, hoe minder geconcerteerd het sap.

Minder flessen, maar betere wijn.
En als er van alle druiven wijn gemaakt is, en wanneer alle flessen verkocht zijn, dan moet een kleine wijnboer weer een heel jaar wachten op de volgende oogst.

Beter wijn is dus een keuze. Om te maken, maar ook om te drinken. Kies dus ook voor betere wijn van kleine wijnboeren en proef zelf het verschil.

Freek & Gijs
Grapedistrict

Wil je ons helpen om meer mensen te bereiken? Deel dit bericht dan op Facebook, LinkedIn of Instagram. Bedankt!

Betere Wijn Proefbox

Kleine wijnboeren kiezen voor kwaliteit, ambacht en duurzaamheid.

Wij geloven in ambachtelijke wijnen van kleinschalige wijnboeren. Zij maken betere wijnen met een uitgesproken smaak. Ontdek het zelf met onze nieuwste proefbox. Elke fles is voorzien van een sticker met een QR code. Scan de fles en de boer verteld je zelf het verhaal achter de fles. Scroll naar beneden om de wijnen te bekijken.

Shop de box >