[intro]Wat een geluk hebben we met het zomerse weer en het is voorlopig nog niet afgelopen. Genoeg weekenden en avonden dus om nog te gaan bbq-en! Check deze 4 wijnen eens die onmisbaar zijn in je wijnrek, koelkast of picknickmand en waarmee elke barbecue een geslaagd feestje wordt.[/intro]

Het leuke van barbecueën is dat je culinair helemaal los kan gaan. Talloze smaken van de grill zijn avontuurlijk te combineren met verschillende soorten wijn. Maar ook als je liever één en dezelfde wijn drinkt zijn er genoeg mogelijkheden, zolang je maar een wijn met een hoog smaakgehalte neemt. Met één van deze graag geziene gasten tijdens de barbecue kan het eigenlijk nooit mis gaan.

1. Picpoul de Pinet

Verse oesters gratineren op de grill? Het gebeurt gewoon. Anno twintig achtien kom je niet meer weg met een lullige knakworst op je BBQ. Neen! Schaal en schelpdieren zijn aan en om al die diertjes opnieuw te laten zwemmen zijn er genoeg begeleidende wijnen te vinden. Vaak afkomstig uit hetzelfde gebied (when it grows together, is goes together). Subtiele witte wijnen, met frisse zuren en hier en daar een beetje zilt. Al eens kennis gemaakt met Picpoul de Pinet? Beter gevraagd: zeg ken jij de Mosselman? Die komt uit de Languedoc en is het ontdekken meer dan waard. En doordrinken gegarandeerd.

2. Viognier

Een barbecue is geen barbecue zonder een knapperige side salad die je smaakpalet lekker schoon en fris houdt. Bovendien heb je het idee dat je een soort van gezond bezig bent. Een groene salade met doperwtjes en gegrilde groene asperges bijvoorbeeld of een hoogzomerse fruitsalade. Spoel je mond meteen na met een heerlijke slok Viognier. Altijd handig om erbij te hebben. Verleidelijk bloemig en voorzien van vrolijk perzikfruit met niet al te veel zuren. Uitermate vriendelijk en heerlijk bij de zomerse kleuren en geuren van je salade. En ook hartstikke gezond (bij matig gebruik).

3. Pinot Noir

Vis van de grill wordt ook steeds populairder tijdens de BBQ. Vooral stevige vissoorten zoals zalm en tonijn zijn populair, maar ook het grillen van bijvoorbeeld een hele forel zien we steeds vaker. En daar kun je qua witte wijn eindeloos mee variëren, maar je kunt hier ook een gekoelde rode naast drinken. Kies een cool climate druif met een dunne schil en weinig tannine en verras je disgenoten. Pinot Noir leent zich bijvoorbeeld uitstekend voor dit klusje en beloont je smaakpapillen met elegant rood zomerfruit (zoals kersen en aardbeien) en flink wat kruidigheid. Een half uur van te voren even in de ijsemmer zetten en jij en je vissie zijn ready to go.

4. Malbec

Langzaam gegaarde ribjes, lamsbout met rozemarijn of pulled pork in honey barbecuesaus. Hoe je pièce de résistance er ook uitziet, over één ding zijn we het eens: hier wil je gewoon rode wijn bij drinken!  Een makkelijke vuistregel voor het matchen van rood en soulfood van de grill is om te kijken naar de overheersende smaak van het vlees. Is dit pittig of juist heel zoet? En komen er sauzen bij kijken?  Hoe zoeter het gerecht, hoe fruitiger de wijn mag zijn. En pittig vlees doet het goed met tannine-rijke wijnen. Het pittige verminderd het stroeve van de tannine  en het fruit van de wijn komt beter naar voren. Mijn favoriete combi? Côte de Boeuf van de grill, met peper, zout en een glas Argentijnse Malbec. Echt te gek.

5. Proefdoos BBQ

Kun je niet kiezen? Dan maken we het je nog makkelijker met de Proefdoos BBQ. Dit is een proefdoos met 2x een zestal heerlijke BBQ wijnen. Ideaal voor tijdens de voorbereiding, de bbq zelf én om lekker na te borrelen. De perfecte firestarter voor een mooi (bbq)feestje!

 

Check hier nog meer lekkere wijnen speciaal voor de zwoele zomer(avonden)!

 

–> Meer wijn in je mailbox?  

[mc4wp_form]

Privacy Preference Center