Thai food en wijn. Is dat een match made in heaven of gaat er niks boven een fris Singhabiertje naast een dampend bord Pad Thai? Wij namen de proef op de som en schoven aan tafel bij de mannen van het dynamische Thai Food Cafe. En goed nieuws. Thai food and wine love each other long time

Thai Food Cafe

Thailand is hip en shared dining al helemaal. Het voordeel van deze manier van eten is dat je altijd wel iets hebt om over te praten. Handig tijdens een date. De meeste mensen die op vakantie zijn geweest in the Land of Smile zijn dan ook lyrisch. Zeker over het eten. Reden genoeg voor vier Amsterdamse vrienden om de Thaise keuken naar Nederland te halen. Letterlijk zelfs.

Thai Food Cafe

Nu is het openen van een Thais restaurant niets nieuws onder de Nederlandse zon zou je zeggen. Been there, ate that. Toch weet het Thai Food Cafe een originele twist te geven aan het fenomeen Thai food.

Zo wordt de basis van alle gerechten (zoals soepen en curry’s) in Thailand bereid, ingevroren en vervolgens naar Nederland verscheept. Het is even wennen aan dit idee, maar het fundament van elk gerecht wordt authentiek en zonder toevoegingen bereid en daarna op een speciale manier verpakt zonder smaak te verliezen. En dat proef je.

streetfood for streetprices…

In Amsterdam wordt het gerecht verder afgemaakt en gecombineerd met lokale verse producten zoals Hollandse garnalen of mals vlees van Nederlandse runderen. Alle gerechten zijn hoog op smaak en door het kleurrijke interieur waan je je even op een straathoek in downtown Chiang Mai. Met streetfood for streetprices.

Thai Food Cafe

Om een goede impressie te krijgen van al het lekkers, deden we een soort van speeddaten met Thaise gerechtjes en proefden onder andere twee verschillende soepjes, een plankje met vleesheerlijkheden, drie verschillende curry’s en een chocoladetaartje toe. Want we moeten een selectie maken van gerechten en bijpassende wijnen voor de proeverij op donderdag 9 juni (zie beneden).

Thai Food Cafe

Zowel lichte (riesling en pinot noir) als stevige wijnen (van rijke Spaanse blends) worden opengetrokken om op te boksen tegen de aromatische en smaakvolle Thaise keuken.

We merken al snel dat soep en wijn een moeilijke combinatie is. Het zout in de soep laat als een ware Houdini het fruit in de wijn verdwijnen als sneeuw voor de zon. Bijna in alle wijnen die we proeven. Bovendien merken we dat geen enkele wijn bestand is tegen het bombardement aan smaken van de twee verschillende Thaise soepjes ( Tom Kha en Tom Yam met nadruk op yam). Niet erg, want bier biedt hier ook geen uitkomst.

Wel echt lekkere soepen trouwens die zorgen voor een flitsende start met bijzondere mondvullende smaken.

Thai Food Cafe

Het smaaklevel van de wijnen moet dus omhoog. Daarom krikken we de intensiteit een paar standjes op en trekken rijke, aromatische wijnen open uit warmere gebieden. Dat blijkt een succes.

Want of we nou proeven van  de gehaktballetjes met Thaise kruiden en tomatenchutney, het worstje van Hollands varken met citroengras en galanga of de mildpittige Massaman (lekker man) met 5 kruiden-kaneel, het zijn stuk voor stuk gerechten waar een wijn tegenover mag staan met meer kracht in zich dan de gemiddelde Thaibokser.

Bovendien treden de tannines in de zwaardere rode wijnen verzachtend op en maken elk pittig hapje zachter en verfijnder. Aromatisch wit met flink wat houtrijping en zuidelijk zwoel Spaans rood doen het dan ook supergoed.

Misschien zelfs nog wel beter dan bier…

Thai Food Cafe

Thai Food Cafe heeft wat ons betreft een ijzersterk concept neergezet met smaakvol eten voor een scherpe prijs in een knusse en moderne setting. Niet zo gek dat er binnenkort dan ook een tweede vestiging wordt geopend in De Pijp. Een aanrader dus!

Thai Food Meets Wine

Zin gekregen om Thai Food Cafe zelf te ontdekken?
Dan wees snel!
Want donderdag 9 juni aanstaande kun je zelf komen proeven van

5 Thaise gerechten in combinatie met 5 spannende wijnen.

Kostdah?
€17,50 per persoon (valt mee toch?)

Aanmelden kan via onze winkel in Amsterdam Oost:
oost@grapedistrict.nl / 020-4630957
Of loop gewoon even binnen…

–> Meer wijn in je mailbox?  

[mc4wp_form]