[intro]Hoe staat het ervoor met die enorme wijnbar? We vragen het aan Gijs Groenevelt. Oprichter van Grapedistrict en (sinds kort) wijnbar-bouwer.[/intro]

wijnbar

Gijs, over minder dan een week is het zover. Hoe gaat het met de voorbereidingen?

Ja goed. Het is een gigantisch project, maar wel echt leuk om te doen. Er zijn veel wijnboeren die meedoen, we krijgen veel aandacht in de media, een hoop enthousiaste reacties en gelukkig zijn er al veel kaarten verkocht.

Maar nog niet alle kaarten dus?

Nee dat nog niet. En we verkopen ook nog kaarten aan de deur, maar we willen liever niemand teleurstellen. Dus we blijven zeggen: wil je er zeker weten bij zijn, koop dan alvast een kaartje. We organiseren meerdere events in De Wijnbar waar je verschillende kaartjes voor nodig hebt en we krijgen hier dan ook veel vragen over.

Waarover precies?

Over The Big Taste bijvoorbeeld. Dit is de grootste proeverij die we ooit gaan geven. Een apart event, op zaterdagmiddag en mensen moeten daar apart een kaartje voor kopen. Dus naast een kaartje voor De Wijnbar zeg maar. Voor een tientje kun je volop proeven van 150 verschillende wijnen en er lopen wijnboeren rond die al je vragen beantwoorden. Dat is natuurlijk wel echt te gek. Bestel je na afloop minimaal 12 flessen dan krijg je dat tientje terug. De proeverij duurt tot drie uur, daarna gaan we even opruimen (en een hoop glazen poleren) en om vijf uur gaat De Wijnbar open.

Wat vind je zelf het meest bijzondere aan dit event?

Toch wel al die wijnboeren die komen en meedoen. Hoe tof is het als je wijn wordt ingeschonken en toegelicht door degene die deze heeft gemaakt? Niet alleen voor ons, maar ook voor de wijnboeren is dit anders dan anders, en dus ook heel spannend. Ik verwacht er veel van.

Zijn er al slapeloze nachten?

Ja. Ik vraag me geregeld af of we wel genoeg wijn in huis hebben.

———————

bigtaste2
Zaterdag 5 november 12:00-15:00 uur
€10,- p.p. (deze krijg je terug wanneer je 12 flessen wijn bestelt)
Alles zien, meemaken en proeven?
Check: De Grootste Wijnbar van Nederland (3-4-5- november 2016)

–> Meer wijn in je mailbox?  

[mc4wp_form]