Een magnum is puur voor de show

Het ziet er natuurlijk rete-cool uit, zo’n magnumflesje. Twee keer zoveel als een normale fles, dus 1,5 liter wijnplezier. Maar is dit puur esthetisch of zitten er voor de wijndrinker ook nog wat smaakvoordelen aan?

Zeker wel!

Want wijn verpakt in een grote fles rijpt langzamer en daardoor beter.

De hoeveelheid zuurstof die in een fles zit (dus tussen de wijn en de kurk) zorgt ervoor dat de wijn zich kan ontwikkelen. Aroma’s kunnen zich beter ontplooien en de wijn wordt genuanceerder. Bij een magnumfles moet die opgesloten zuurstof een groter volume aan wijn doordringen. Dit proces gaat een stuk langzamer, maar zorgt uiteindelijk wel voor een mooier resultaat. George Clooney werd ook pas na een lange acteercarrière succesvol moet je maar denken.

Oftewel: size does matter. Zeker in het geval van wijn. Maar het is natuurlijk ook extra feestelijk zo’n grote jongen aan tafel. En de avond wordt er een stuk gezelliger door, want het duurt iets langer voordat de bodem in zicht is.

–> Geen Drink Different wijntips & blogposts missen? Schrijf je in

2 reacties Een magnum is puur voor de show

  1. jos moonen

    Helemaal eens met Jules. Niets mooier dan een mooi gerijpte magnum of nog mooier en feestelijker: een double magnum. Kan je op zijn Italiaans de fles met twee handen laten rond gaan.

  2. Pingback: Drink Different Blog Top Vijf | Drink Different