Bij sommige van ons komt het maar zelden voor, maar het kan wel eens gebeuren dat je blijft zitten met wijnkliekjes. Na een gezellige avond waar fles na fles open ging, of omdat je in je eentje een fles hebt open getrokken (wees nooit te verlegen om alleen te drinken) die simpelweg niet is opgegaan. Na een paar dagen staat de keukentafel en koelkastdeur vol met flessen met kleine beetjes leftovers die je prangend aanstaren omdat de houdbaarheid angstig in het gedrang komt. No worries. Met deze inspirerende tips geef je elk wijnkliekje weer een nieuwe smaakbestemming.

Hallo risotto!

RisottoRecept

Er zijn natuurlijk on-tel-baar veel gerechten die smaakvoller worden van een paar druppels druivensap, maar de korrels van een risotto-in-progress voelen zich bijzonder thuis in een stevige scheut wijn. Voor elke smaak is er wel een risotto te vinden, daarom tippen we je graag met deze pagina, waar de ene risotto nog heerlijker is dan de ander. Mocht er iets lekkers bij zitten en je zoekt nog een bijpassende wijn dan horen we het wel.

Ice Ice Baby

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hartstikke lekker natuurlijk een Raketje, maar een eigengemaakte ijslolly van je kliekje tempranillo of pinot grigio van afgelopen donderdag, is toch net effe iets origineler.

En alleen geschikt voor volwassenen, dus je hoeft het niet te delen met allemaal krijsende kinderen.

Flying Foodie Maris is er gek op en maakt coole ijsjes van zowel rode restanten als witte. Beide errug lekker in de zwoele zomerzon.

Klassiek botersausje

Een echte keukenklassieker en onmisbaar op de cv van elke serieuze hobbychef: beurre blanc. Deze botersaus (met een reductie van witte wijn als basis) is simpel om te maken en hartstikke lekker bij een stukje gegrilde vis van de barbecue, als brood-dip of in combinatie met talloze gezonde groenten. En nog lekkerder met een witte Bourgogne on the side… Elke kook-nono kan de techniek meester worden en Jeroen Meus (dé Vlaamse televisiechef) laat in dit filmpje precies zien hoe het moet. Amai zeg.

Dronken cranberries

red-wine-brownies-2

We geven toe: in het Engels klinkt dit veel beter.

Drunken cranberries in combinatie met brownies gemaakt van rode wijn. Zalig zoet! Dit recept komt van een echte wijnfan met een serieuze voorliefde voor rood en chocola. Dan zit het wel snor. Je staat wel even in de keuken, maar daarna is het verleiden geblazen. En dat allemaal van je laatste wijnkliekje.

 

–> Geen Drink Different wijntips & blogposts missen? Schrijf je in

[mc4wp_form]