Wijnspijs: Met Biefstuksalade en Chimichurri de tuin in!

Is jouw tuin, balkon of dakterras al klaar voor de lente? Ondanks dat het mos hier nog op de tegels staat, wordt het tijd om naar buiten te gaan voor de allereerste voorjaarsmaaltijd in de zon! Een biefstuksalade met Argentijnse Chimichurri en een frisse, maar toch warme Argentijnse Malbec.

Malbec, Asado en Chimichurri, de drie belangrijkste hoekstenen van de Argentijnse samenleving. Na een dag hard werken op de wijngaarden in Mendoza gaat de Asado (barbecue) aan en komt de Chimichurrisaus en flessen rood op tafel. Het licht gegaarde rundvlees gaat perfect samen met de zachte tanninestructuur van de wereldberoemde Malbecwijnen. Deze Malbecdruiven rijpen op maar liefst 1500 meter boven zeeniveau. Overdag staan ze er lekker warmpjes bij maar ’s nachts is het fris en koelen ze snel af. Dit zorgt er voor dat je onder alle volle smaken van pruimen, kersen en eikenhout, een frisse ondertoon proeft. Perfect bij wat zwaardere gerechten met frisse elementen zoals deze biefstuksalade met een friszure Chimmichurridressing en appel. Duik dus snel de keuken in om vervolgens, als een koe die na een lange winter zijn stal verlaat, de tuin in te huppelen!

BIEFSTUKSALADE

Benodigdheden voor 2 personen:

2 Biefstukken

100 gr gemengde sla

2 rode appels

250 gr kastanje champignons

2 rode uien

2 teentjes knoflook

100 gr Pecorino of Parmezaan

5 eetlepels olijfolie

1 bakje Chimichurrikruiden (tijm, oregano en rode peper)

paar druppels rode wijnazijn

peper en zout

een fles Caoba Malbec

Instructie:

Klop de olijfolie, de rode wijnazijn, chimichurrikruiden en een snufje peper en zout op tot een gladde dressing. Snij de champignons in kwarten en bak deze kort in een klein pannetje zodat ze de olie opnemen en een kleurtje krijgen.

Bestrooi de biefstuk met zout en peper en bak deze kort aan in olijfolie tot jouw gewenste cuisson bereikt is. Wikkel de biefstukken in aluminiumfolie en laat ze even goed rusten voordat je ze met een scherp mes in plakjes snijdt. Bewaar de jus van de biefstukje en fruit de gesneden rode ui en knoflook kort aan. Snij de rode appel in blokjes en meng met de sla, champignons en de dressing. Leg de biefstukplakjes en de gekarameliseerde ui en knoflook netjes op de salade en rasp jouw favoriete harde kaas over het geheel.

Haast je snel de tuin in! Het lentezonnetje gaat al bijna onder!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *