Wijnspijs: Bietentaartje met geitenkaas en Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc en geitenkaas. Klassieker dan deze wijn-spijs combi wordt het bijna niet. Het witte kaasje heeft veel frisse zuren en duldt zeker niet elke wijn naast zich. Maar de internationale vedette Sauvignon Blanc weet er wel raad mee. En al helemaal als deze uit de Franse Loire komt. Die stijl SB is zeer elegant en strakker dan strak, met de onmiskenbare geur van kruisbessen. De streek is trouwens  niet alleen bekend vanwege haar wijnen, maar ook vanwege haar beroemde geitenkazen zoals Crottin de Chavignol. Do we need to say more?

Benodigdheden:

5 Blaadjes bladerdeeg
8 Gekookte bieten
1 Stuk zachte geitenkaas
1 Bosje Tijm
4 Rode uien, gesneden in ringen
2 Schepjes suiker
2 Tenen knoflook
Minimaal 1 fles Bellevue Touraine Sauvignon Blanc

Extra benodigdheden: bakblik of ovenschaal van 20 x 20 cm
Blindbakbonen (ongekookte pasta werkt ook prima)

Instructies:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakblik met het ontdooide bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg en bestrooi het met blindbakbonen. Bak de bodem 25 minuten op 175 graden. Smoor de uien op laag vuur met knoflook en suiker, totdat ze zacht en zoet zijn. Plet de bieten, zodat je mooie grove brokken biet krijgt. De bieten giet je over de bodem van het bladerdeeg. Hier overheen gaan de gekarameliseerde rode uien en tot slot verkruimel je de geitenkaas. Voeg tijm toe naar smaak. Zet het geheel nog 20 minuten in de oven.

WIJNSPIJS TOURAINE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *