Wijnspijs | Ceviche met limoncello en Spaanse Blanc de Noirs

Weinig werk, veel resultaat! Zo kan je dit van origine Peruaanse gerecht noemen. Vooral veel optisch resultaat als je het ook nog eens op een kleurrijk bord opdient! Let wel op; omdat je de vis niet verwarmt maar gaart in zuur, wil je de meest verse vis hebben! De Peruanen hebben een prachtig woord voor het citroensap waar je de vis in gaart; leche de tigre, oftewel tijgermelk! Echt extreem lekker met een scheutje limoncello en veel rode peper, lente ui en koriander. Daar moet een wijn bij met én veel frisheid én veel pit. De Clot d’Encis is een witte wijn, gemaakt van blauwe druiven die kracht combineert met de broodnodige frisheid. Eet- en drinksmakelijk!

Clot d’Encis Blanc de Noirs

Dacht jij dat ze alleen in de Champagnestreek ‘Blanc de Noirs’ maken? Niets is minder waar! In Catalonië maken ze ook witte wijn van blauwe druiven. Om zo’n wijn te maken wordt direct na het persen de schillen van de blauwe garnachadruiven verwijderd, zodat ze geen kleurstoffen afgeven. Je krijgt dan een witte wijn met een héél licht roze zweem en verfijnde aroma’s die je ook in rode wijnen tegenkomt; heel licht kersen-, frambozen- en granaatappelfruit. Kortom; een witte wijn met pit!

Grapedistrict_wijnspijs_ceviche_clot_blanc_de_noirsIngrediënten:

2 verse roodbaarsfilets zonder huid (zo vers mogelijk, van de visboer)
4 limoenen
5 theelepels limoncello
2 theelepels kookroom
1 bos koriander
2 stengels lente ui
1 rode peper
zout & peper
1 fles Clot d’Encis Blanc de Noirs

Instructies:

Snij de roodbaarsfilet met een superscherp mes in dunne plakjes (als je ze schuin snijdt, krijg je het mooiste resultaat) en leg ze op een groot bord of schaal. Meng de limoncello met de room en breng het goedje op smaak met wat peper en zout, meng vervolgens ook het sap van de limoenen door de ‘leche de tigre’. Snij de lente ui en de rode peper in hele dunnen ringen (verwijder eerst de pitjes van de rode peper) en hak de koriander fijn. Schenk je ‘leche de tigre’ over de vis en laat de vis 3 minuten lang in het zure goedje garen. Strooi de dungesneden rode peper en lente uit over het bord en wees niet zuinig met koriander. Eetsmakelijk!