Zo’n zomerse couscoussalade kan je best al ‘s ochtends maken. Dan kan je direct uit je werk het park of de tuin in! Wat drink je bij een salade met gekarameliseerde ui, paddenstoelen, Balsamico en feta? Een zomerse Zweigeltrosé natuurlijk. En wel één van Robert Nadler, onze Oostenrijkse wijnboer uit Carnuntum. Met nét even iets meer fruit dan zijn Zuid-Franse roségenoten om de balsamico op te vangen. Eet-, en drinksmakelijk!

Ingrediënten voor 2 personen:

200 gram parelcouscous
1 grote rode ui
1 eetlepel komijnpoeder
500 gram kastanje champignons
2 eetlepels tijm
3 eetlepels balsamico-azijn
4 takjes verse dille
100 gram feta
Een snufje zout en peper
1 fles Nadler Zweifelt Rosé

Instructies:

Kook de parelcouscous volgens de instructie op de verpakking. Snui de rode ui in dunne ringen. Fruit deze aan in een laagje olijfolie tot ze gekarameliseerd zijn en blus ze kort af met een eetlepel balsamico-azijn en een halve eetlepel komijn tot de azijn helemaal is opgenomen en is verdampt. Haal de uienringen uit de pan en herhaal dit proces met de gesneden kastanje champignons. Hak de helft van de dille fijn en laat de ui, de champignons en de dille kort aanbakken met de gare couscous en voeg tenslotte nog een eetlepel balsamico toe. Snij de feta in blokjes en bestrooi de couscous op het moment suprême met de andere helft van de dille en de feta. Eetsmakelijk!