Wijnspijs | De makkelijkste ‘to-go’ couscoussalade met de Verus Pinot Gris Anniversary Cuvée

Voor dit couscousrecept heb je niet eens een keuken nodig! Neem en mes, een kom, wat bestek en alle ingrediënten mee naar buiten en maak deze salade ‘a la minute’ in het park, tijdens een picknick, op een bootje in de zon of ‘on the road’. Vergeet natuurlijk geen wijnglazen mee te nemen. Want je moet natuurlijk wel een ijskoude fles Verus Pinot Gris Anniversary Cuvée meenemen. Deze Pinot Gris hebben onze Sloveense wijnvrienden speciaal voor ons 15-jarige bestaan gebotteld. De ideale wijn voor zo’n zomerse salade onder de brandende zomerzon. Want wat hebben we die zonnestralen en een heerlijk glas Pinot Gris verdiend na zo’n matig voorjaar. Waar ga jij van deze salade en wijn genieten?

Verus Pinot Gris Anniversary Cuvée

Sloveense wijnen zijn sinds onze oprichting zeker geen ‘gimmick’ meer! De wijnen van de vrienden Rajko, Danilo en Božidar hebben inmiddels een vertrouwd plekje gekregen in ons assortiment. Hun zorgvuldig samengestelde Pinot Gris met frisse smaken van peer en groene appel kon daarom als verjaardagswijn niet ontbreken. Verus was ook al present met een wijn op ons vorige jubileum en een geweldig voorbeeld van onze continue zoektocht naar onontdekte wijngebieden en uitgesproken smaken.

Ingrediënten

400 gram couscous
500 milliliter vers geperst sinaasappelsap
1 blok feta
2 flinke handen amandelen
1 bos verse munt
1 rood pepertje
300 gram cherrytomaatjes
1 flinke scheut donkere olijfolie
Granaatappelpitjes
Versgemalen peper
1 fles Verus Pinot Gris Anniversary Cuvée

Instructies:

Waar je ook bent, voor dit recept heb je geen kokend water nodig om de couscous in te wellen! Meng de couscous in een grote schaal met de versgeperste sinaasappelsap (het liefste die uit de vers-pers-automaat van de supermarkt). Na zo’n 10 minuten hebben de couscouskorrels al het sap opgenomen. Ondertussen kan je de feta in kleine blokjes snijen, de munt en pepertje fijnhakken en de cherrytomaatjes halveren. Doe alle ingrediënten (ook de granaatappelpitjes) in de kom, hussel goed, sprenkel en een flinke scheut extra vergine olijfolie overheen en maal er wat versgemalen peper over. Hopelijk is de Verus Pinot Gris Anniversary Cuvée nog ijskoud!