Wijnspijs | De perfect gebakken biefstuk met de Anges de Bacchus

Verlang jij wel eens naar een restaurantwaardige biefstuk? Dat is helemaal niet lastig! Het enige wat je nodig hebt is een goede biefstuk van je slager (niet van de supermarkt, support your locals!), een goede pan en een beetje timing! Wanneer je dan toch al je slager aan het supporten bent, support dan ook wijnmaker David (ontdek hier zijn persoonlijke verhaal). Hij maakt een geweldige biefstukwijn in het zonnige zuiden van Frankrijk maakt. Zijn Délice des Anges is een blend van Cinsault, Grenache en Syrah en heeft de kenmerkende Zuid-Franse ‘garrigue-aroma’s’. Bij het openen van de fles ruik je al de lavendel, tijm en rozemarijn. Combineer dat met een aangename tanninestructuur en je hebt de ideale wijn voor bij rood vlees te pakken. Dus hup! Open die fles en bak die biefstuk op hoog vuur kort, maar krachtig, aan!

Ingredienten:

Biefstuk van de slager
200 gram margarine
Peper en zout
1 flinke scheut oude rode wijn
1 fles Les Anges de Bacchus Délice des Anges

Instructies:

Laat je pan (het liefst gietijzer) heet worden. Peper en zout je biefstukken flink en smelt de margarine in de pan. Wanneer de margarine begint te bruisen laat je de biefstukken er met een tang in de jus glijden. Bak ze 2 minuten per kant aan voor een medium-rare biefstuk. Haal de biefstukken uit de pan een laat ze 10 minuten rusten onder een laag aluminiumfolie. Voeg een flinke scheut wijn toe aan de jus en laat het nog zo’n 2 minuten bruisen. Open ondertussen de Les Anges de Bacchus Délice des Anges en serveer de biefstuk met bijvoorbeeld spruiten, een frisse salade en gebakken aardappeltjes. Eetsmakelijk!

Les Anges de Bacchus Délice des Anges

Heb je te diep in het glaasje gekeken, dan wordt er ook wel eens gezegd dat je te veel aan Bacchus hebt geofferd. Bacchus is de Romeinse god van de wijn, waarnaar het domein van de familie Mouysset is vernoemd. Kijk nu niet gelijk te diep in de bodem van deze fles. Deze wijn met donkerrood fruit, bramen, kruiden, vanille en diepgang is er één om urenlang van te genieten.

Deze wijn zit ook in de support kleine wijnboerenbox #3! Bij aankoop van deze wijn ontvang je een eenmalige e-mail met zes persoonlijke video’s van de wijnboeren van de support kleine wijnboerenbox.

 

Benieuwd welke wijnboeren je nog meer kan supporten? Haal dan een fles wijn van onze kleine wijnboeren, scan de QR-code op de fles en ontdek hun verhaal!