Wijnspijs | De ultieme hamburger met Catalaanse rode wijn van Pepe

De lente is officieel begonnen! Bij de eerste nog koude zonnestralen durfden wij het aan om de barbecue al aan te zetten voor het meest ultieme comfortfood; hamburgers. Mocht het toevallig regenen? Pak dan gewoon de grillpan er bij want dit wil je niet missen. Wat je ook niet wilt missen is de ultieme hamburgerwijn van Catalaans wijnmaker Pepe. Hij maakt onder de Catalaanse zon een geweldig robuuste rode blend van Syrah, Carignan en Grenache. Deze wijn heeft de perfecte balans tussen donker fruit, zachte tannine en een flinke boost aan kruidigheid. Dus hup! Open die fles en maak die ultieme hamburger!

Catalan Eagle Tinto

Catalan Eagle is voortgekomen uit een samenwerking tussen de twee master of wine (beschermde en hoogst haalbare titel) Ed Adams en Bruce Jack. Samen met wijnmaker Pepe maken zij met met al hun kennis, passie een aandacht geweldige Catalaanse wijnen. Zij kiezen niet, zoals veel grote wijnbedrijven, voor grote volumes. Hun filosofie luidt dan ook; de hoogste kwaliteit door middel van lage volumes, lage opbrengsten en het gebruikt van traditionele Spaanse druivenrassen. Ze hebben zelf geen kennis van marketing of sales. Nee, hun wijnen hebben die aandacht niet nodig en moeten zichzelf verkopen. Alle inkomsten gaan niet op aan promotie van hun wijnen. Die gaat direct terug in de wijn. Proef zelf eens hun biologische Catalan Eagle Tinto en ontdek zelf hoe de investering van liefde en passie smaakt! 

Ingrediënten:

500 gram half-om-halfgehakt
1 groot ei
Paneermeel
1 grote witte ui
Paar plakjes augurk
Snufje nootmuskaat
Mespuntje gerookt paprikapoeder
Peper en zout
Cheddar
Mayonaise
Ketchup
Mosterd
1 teen knoflook
1 flinke scheut olijfolie
4 verse broodjes
1 fles Catalan Eagle Tinto

Instructies:

Kruid het half-om-halfgehakt met peper, zout, paprikapoeder, nootmuskaat en voeg flink wat paneermeel, het eitje en de fijngehakte uit toe. Kneed het geheel in een grote kom en maak 4 gelijke gehaktballen. Druk deze plat onder een bakpapiertje tot je een dunne, grote hamburgerschijf hebt. Zet je barbecue aan of maak je grillpan heet en bak de burgers aan beiden kanten 5 minuten gaat (leg op het laatste moment een plakje cheddar op de burgers). Snij de knoflook heel fijn en maak een knolfookolietjes met olijfolie en flink wat peper. Smeer de gesneden kanten van het broodje in met deze olie en laat de broodjes even op de gesneden kanten knapperig worden op de barbecue of grillpan. Smeer flink wat mayonaise en mosterd op het onderste broodje en leg de hamburger er op. Garneer met augurk en een paar toefjes ketchup. Staat die Catalan Eagle Tinto al open? Eet- en drinksmakelijk!