Wijnspijs | Dim Sum Kipbuns, hoisin en onze Anniversary-Grüner Veltliner

Volgens de Chinees Kantonese tradities drink je thee bij gestoomde Dim Sum. Daar nemen wij natuurlijk geen genoegen mee, want wij zijn er van overtuigd dat licht pittig Aziatisch en kakelverse Grüner Veltliner een harmonieus huwelijk is! Bevriend wijnmaker Toni Soellner bottelde speciaal voor onze verjaardag zo’n ideale Grüner, die frisse zuren combineert met aroma’s van kenmerkende versgemalen witte peper en licht zomerfruit. Dus zet dat stoommandje boven een pan met kokend water en stoom je eigen Dim Sum Buns!

Soellner Gruner Veltliner Anniversary Cuvée

Toni Soellner is een echte onafhankelijke wijnboer die zich niets aantrekt van wat de rest doet. Hij werkt volledig biodynamisch en zo natuurlijk mogelijk voor een bloeiende biodiversiteit in zijn wijngaarden. Omdat wij dit jaar 15 jaar onafhankelijkheid vieren, lag een samenwerking met Toni natuurlijk voor de hand. Deze biodynamische, kraakheldere Grüner Veltliner heeft veel spanning en frisheid en hij heeft deze uitvoering speciaal voor ons gebotteld.

 

Ingrediënten

500 gram zelfrijzend bakmeel
400 milliliter kokosmelk
400 gram kipfilet
1 flinke scheut sojasaus
1 flinke scheut ketjap manis
2 rode pepers
1 duim gember
2 bosuien
1 limoen
geroosterde sesamzaadjes
bosje koriander
hoisinsaus
stoommandje en cupcakecups
1 fles Soellner Gruner Veltliner Anniversary Cuvée

Instructies:

Kook de kipfilet een kwartiertje in een ruime pan water en ‘pluk’ de gekookte gare kip. Verhit een wokpan en wok de eerst de fijngehakte gember, de fijngehakte peper de fijngehakte steeltjes van de koriander in een scheut olie. Voeg daarna de geplukte kip en de soya- en ketjapsaus toe en zet de vulling apart. Meng het zelfrijzend bakmeel met de kokosmelk en kneed net zo lang tot het deeg stevig en elastisch is. Rol het deeg uit tot een lange sliert en verdeel het deeg in 16 gelijke porties en maak er een soort van pannenkoekjes van. Verdeel met een lepel de kipvulling in de pannenkoekjes en vouw de pannenkoekjes met de vulling er in tot een mooi balletje. Verhit een pan met kokend water en stoom de balletje in een cupcakecup tegen het plakken boven de pan in een stoommandje. Ze zijn na zo’n 13 minuten perfect gaat en klaar om gegeten te worden met een topping van geroosterde sesamzaadjes een fijngesneden bosuitje en koriander. Ontzettend lekker met wat hoisinsaus, een drupje limoensap en de Soellner Gruner Veltliner Anniversary Cuvée!