Wijnspijs | Dumplings en Bourgogne Chardonnay

De pittige smaken van de Aziatische keuken zijn op het gebied van wijn vaak een uitdaging. Een vers getapte pils is dan ook vaak de eerste keuze bij een Chinees restaurant. Wij trokken onze stoute schoenen aan, doken de keuken in voor zelfgemaakte dumplings en ontkurkten een fles Domaine Normand Mâcon-Igé Château London van wijnmaker Alain Normand. Deze Chardonnay pur sang hebben we net nieuw in ons assortiment en ondergaat geen houtrijping. Deze wijn krijgt namelijk zijn kracht van de zon in de meest zuidelijkste streek van de Bourgogne en de ‘sur lie’-rijping, wat betekent dat de wijn langer op de gistcellen rijpt voor extra power en romige aroma’s. Al met al een wijn die best wat aankan op wijnspijsgebied. Zelf eens proberen? Breng dan even een bezoek aan de Aziatische toko en kom een fles Domaine Normand Mâcon-Igé Château London halen!

Grapedistrict_Wijnspijs_Dumplings_Chardonnay_Macon

Ingrediënten:

12 gyozavellen van de toko
100 gram kipgehakt
1 bosui
1/2 Chinese kool
1 fijngehakt chilipepertje

1 teen fijngehakte knoflook
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel gembersiroop
1 snufje peper
1 potje Lao Gan Ma zwarte bonen- met chilisaus
1 fles Domaine Normand Mâcon-Igé Château London

Instructies:

Snijd de Chinese kool en knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten het kipgehakt toe. Daarna kan de Chinese kool, chilipeper en een snufje zwarte peper erbij. Bak dit een paar minuten en voeg dan de sojasaus en gembersiroop toe. Zet na 2 minuten het vuur uit. Schep een eetlepel van het kipgehakt op een dumpling vel, in het midden. Klap de dumpling dubbel en vouw hem met 6 vouwtjes dicht. Giet een scheutje olie in een koekenpan. Als de olie warm is leg je een stuk of 6 dumplings in de pan. Bak ze aan één kant goudbruin in ongeveer 5 minuten. Voeg dan een scheutje water toe. Zet de deksel op de pan en stoom de dumplings ongeveer 10 minuten totdat het water is verdampt. Serveer de dumplings met de zwarte bonen- met chilisaus en eventueel, als je dat lekker vindt, wat ingelegde komkommer, rode ui en lente ui. Eet- en drinksmakelijk!

Onze wijnboerenfamilie wordt steeds een beetje groter. Ben jij benieuwd welke nieuwe wijnen wij nog meer nieuw op het schap hebben staan? Bekijk ze allemaal hier!