Wijnmaker Giovanni werkt in het noorden van Italië, waar de Coronacrisis flink heeft toegeslagen. “Ondanks het coronavirus zijn we aan het werk, omdat de natuur niet stopt en de wijngaard onze aandacht nodig heeft. Er zitten heel veel mensen thuis, maar we doen ons best. Deze wijn is perfect voor de zomer waarvan ik straks hoop te kunnen genieten.” Legt Giovanni uit in de video die hij ons toestuurde. Wij kunnen langzamerhand ook van de eerste zonnestralen genieten. Daarom doken wij de keuken in voor een nét zo zomers gerecht als zijn frisse La Jara Pinot Grigio Rosato.

Ingrediënten:

200 gram Griekse yoghurt
1 bosje munt
2 theelepels komijnzaad
1 komkommer
1/2 rode ui
200 gram cherrytomaatjes
1 ingemaakte citroen
2 groene chilipepers (niet te heet)
2 grote tenen knoflook
4 grote volkoren wraps
4 Merguezworstjes
Zout & peper
1 fles La Jara Pinot Grigio Rosato

Instructies:

Doe de fijngehakte ingemaakte citroen, 2 groene chilipepers, de knoflook en een flinke scheut olijfolie (extra vierge) in een blender en blend alles tot je een gladde olie hebt. Doe de yoghurt in een saladekom en voeg de fijngehakte munt, komijnzaad en wat zout naar smaak toe. Snij de komkommer, ui en tomaat fijn in kleine blokjes en roer even flink door. Grill de Merguezworstjes tot ze bruingebakken zijn en leg de wraps even op de grootste gaspit op je fornuis, zodat ze in een hele korte tijd ook even wat kleur krijgen. Verdeel de yoghurt/groente vulling over de wraps, samen met de chili-olie en de Merguezworstjes. Bestrooi de vulling met nog een beetje komijnzaad en vouw voor de eerste hap de wrap even dicht. Eet- en drinksmakelijk!

Deze wijn zit in de support-kleine-wijnboerenbox, samengesteld met wijnen van 6 wijnmakers uit 6 verschillende landen. Want corona zet ook de wijnwereld op zijn kop. Met deze proefdoos steun jij deze kleine wijnfamilies en als je hun familiewijn opentrekt, kun je gelijk de videoboodschap van de wijnmaker bekijken die je van ons krijgt toegestuurd.