Wijnspijs | Gegrilde misokip met funky gamay

De druif gamay is onze ideale partner in crime bij zowel vis als vlees én paddenstoelen. Een soort multi-inzetbare kameleonwijn, die vanwege zijn zijdezachte tannines ook best koel gedronken kan worden. Drink deze funky natuurwijn van gamay eens bij in miso gegaarde kip, dan slaan je smaakpapillen op hol en drink jij nooit meer anders bij als jij met kip van de slager komt… 

Gabriel & Régis Dansault Volubilis Gamay

★ Sterwijn! Beoordeeld met een 9 door De Grote Hamersma

Régis en Gabriele zijn echte wijnpuristen. Ze werken volledig biologisch en behandelen hun druivenranken met het allergrootste respect. Ze proberen terug te keren naar de meest natuurlijke vorm van wijnbouw door wijnen te maken zonder de toevoeging van sulfiet en zo min mogelijk menselijk ingrijpen. Hun gamay is verbluffend puur en bezit het typische sappige rode fruit wat je van gamay mag verwachten. Alleen dan met een funky twist, zachte en rijpe tannines en een ellenlange finish!

Ingrediënten:

Kleine kippenvleugels
sesamzaadjes
bosje lente-ui
1 fles Dansault Volubilis Gamay

Voor de marinade:
1 eetlepel witte misopasta
1 theelepel gembersiroop
1 eetlepel honing
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels mirin (zoete rijstwijn)
2 eetlepels donkere soyasaus
2 tenen knoflook

Instructies:

Stop alle ingrediënten voor de marinade in een blender en mix tot er een gladde saus ontstaat. Marineer de kippenvleugels in deze saus (laat ze het liefst een nachtje in je koelkast staan). Verhit een grillpan of barbecue en grill de vleugels kort aan tot ze gaar en sappig zijn. Kwast eventueel nog wat marinade over de kip terwijl ze aan het grillen zijn. Hak wat lente-uitje in ringetjes en strooi ga het grillen wat geroosterde sesamzaadjes over de kip. Open de fles Dansault Volubilis Gamay en ga een geweldige avond tegemoet.