Wil jij je smaakpapillen voor de gek houden? Grill dan eens een watermeloen op je barbecue of in de grillpan! Omdat de suikers in de watermeloen karamelliseren en je een heerlijke rooksmaak proeft, zal het net als een mals biefstukje smaken! Maak er een verfrissende dressing van citroensap, munt, goede olijfolie en een drupje balsamico – en schenk jezelf een goed glas koude Campuget Rosé in, met nét genoeg fruit om te matchen bij de watermeloen en met genoeg frisheid bij je dressing! Eet- en drinksmakelijk!

Ingrediënten (2 personen):

1/2 watermeloen
4 takjes munt
1 citroen
Een flinke scheut olijfolie (extra vierge)
Een paar druppels balsamico-azijn
Een blok feta
Versgemalen peper
1 fles Château Campuget Rosé

Instructies:

Zet je barbecue aan of zet je grillpan op het vuur. Snij de watermeloen in plakken van zo ongeveer 1 centimeter. Grill de stukken watermeloen zo’n 3 minuten op elke kant. Stop de munt met de olijfolie, het sap van één citroen en een drup balsamico in een blender- en blend tot je een gladde dressing hebt. Serveer de gegrilde meloen op een grote schaal met versgemalen peper, kruimel de feta en sprenkel de dressing er over. Garneer eventueel nog met overgebleven takjes munt. Staat de Château Campuget Rosé al koud?

Benieuwd naar het verhaal van de wijnmaker van Château Campuget? Check dan hier het vakantiegevoel van wijnmaker Franck-Lin Dale. Fijne zomer!