Spiksplinternieuw in ons assortiment: de Weingut Walter Marienburg Riesling Auslese! Dacht jij dat dessertwijn alleen geschikt is tijdens het Kerstdiner? In tegendeel! Deze Riesling Auslese kan heel verkoelend werken naast een net zo verkoelend en fris dessert met ananas, ijs, citroen en munt! Riesling Auslese is best bijzonder. Alleen in de allerbeste jaren laat Gerrit Walter een deel van zijn Rieslingdruiven hangen om later te oogsten. De druiven ontwikkelen namelijk meer suikers waardoor ze, gelukkig in combinatie met de Rieslingeigen zuren, een bijzondere zoete en frisse wijn geven. Zet hem even flink koud voordat de fles open gaat! Eet- en drinksmakelijk!

Ingrediënten:

1 ananas
1 bak vanille ijs
4 takjes basilicum
2 ingemaakte citroenen
een flinke scheut goede olijfolie (extra vierge)
Boter en suiker

1 flesje Weingut Walter Marienburg Riesling Auslese

Instructies:

Snij de ananas in plakken van 1 centimeter. Steek het harde deel er uit en ontdoe de ananas van zijn stekelige schil. Verwarm een dikke koekenpan en laat een klontje boter uitbruisen in de pan. Bestrooi de ananas met een beetje suiker en bak (karameliseer) de ananas aan beiden kanten zo’n 2 minuten aan. Laat ze vervolgens afkoelen in je koelkast. Stop de basilicum, ingemaakte citroen en een scheut olijfolie in de blender en blend de dressing tot hij glad is. Serveer het ijs op de ananas om vervolgens de dressing er over te gieten, garneer met een overgebleven takje basilicum en schenk je glazen vol met de Weingut Walter Marienburg Riesling Auslese. Eetsmakelijk!

Onze wijnboerenfamilie wordt steeds groter! Naast deze Riesling Auslese van wijnmaker Gerrit Walter, hebben wij nog meer nieuwe wijnen van nieuwe wijnboeren! Ontdek het verhaal van Gerrit Walter, al onze nieuwe wijnboeren én hun nieuwe wijnen op onze website! Welke wijn is jouw nieuwe favoriet?