Wijnspijs | Gnocchi, zongedroogde tomaat, spinazie en Refosco

Italiaanse gerechten vragen natuurlijk om Italiaanse wijn, dat staat in de sterren geschreven. Italianen houden van simpele gerechten, zonder al te veel poespas. Je hebt voor dit gnocchigerecht dus niet veel bijzonder veel ingrediënten nodig. Wat je wél nodig hebt is een fles Villa Vitas Refosco uit het uiterste noord-oosten van Italië: Friuli. Wijnmaker Roberto Vitas maakt hier deze rode wijn van inheemse Refoscodruiven. Deze wijn is sappig, licht van rood fruit en heeft alle warme elementen om met de zongedroogde tomaat te matchen. Eet- en drinksmakelijk tijdens de warme nazomeravond!

Grapedistrict_wijnspijs_gnocchi_refosco

Ingrediënten:

400 gram verse Gnocchi (uit het versvak)
3 sjalotten
2 tenen knoflook
1 blik tomatenblokjes
1 pot zongedroogde tomaten
300 gram verse spinazie
geraspte parmezaan
peper en zout
eventueel een rode peper voor pit
1 fles Villa Vitas Refosco

Instructies:

Snij de sjalotten fijn. Laat een beetje van de olie uit het potje zongedroogde tomaten warm worden in de pan om de sjalot in aan te fruiten. Hak de zongedroogde tomaat in reepjes en laat deze even meebakken (met eventueel een rood pepertjes voor extra pit). Voeg vervolgens het blik tomaten blokjes toe en laat het zo’n 10 minuten op het vuur staan. Zet daarna de staafmixer op de saus om hem een gladde structuur te geven. Laat daarna de fijngehakte spinazie er in slinken (in gedeeltes). Wanneer de spinazie bijna gaar is, kan je de verse gnocchi garen in kokend gezouten water. Wanneer de gnocchi boven komt drijven kan ze ze nog zo’n 4 minuten in de saus gaar koken. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Serveer de gnocchi met versgeraspte Parmezaan en een goed glas Villa Vitas Refosco.