Ingrediënten:

100 gr spekreepjes
500 gr runderlappen
1 grote ui
1 teen knoflook
2 grote rode paprika’s
2 eetlepels paprikapoeder
1 eetlepel gerookt paprikapoeder (als je dat lekker vindt)
1 blikje tomatenpuree
300 ml oude rode wijn (of van mindere kwaliteit)
1 liter kip- of runderbouillon
2 grote aardappelen
1 theelepel karwijzaad
1 fles Hofer Zweigelt

Instructies:

Bak in een soeppan de spekreepjes zachtjes uit. Snij de runderlappen in kleine dobbelsteentjes en bak met het spek even aan. Bak de ui, knoflook, paprika, paprikapoeder en tomatenpuree ongeveer 2 minuten mee. Voeg daarna de wijn en bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep ongeveer 2 uur heel zachtjes pruttelen tot het vlees zacht is, kan ook een halfuurtje langer duren. Snij één aardappel in hele kleine blokjes (brunoise) en voeg ze toe aan de soep (dit is puur voor de binding, het aardappelzetmeel zorgt voor een vollere soep) Snij de andere aardappel in wat grovere partjes en laat ze meekoken met de soep totdat ze gaar zijn en bijna uit elkaar vallen. Vergeet ook niet een theelepel karwijzaad in de soep met te garen. Schep de soep in soepkommen en schep er eventueel een lik zure room of yoghurt doorheen. Lekker met een snee donker volkorenbrood of geroosterd brood met gezouten boter. Eetsmakelijk!