Wijnspijs | Groene asperges-, haricots verts- en avocadosalade met Combe de Grinou

We moeten nog héél even wachten tot de witte asperges bij de groenteboer liggen. Daarom maken wij met liefde een frisse salade met de groene uitvoering! Met geblancheerde haricots verts en een dressing van avocado en limoen. Het ultieme BBQ-bijgerecht, maar ook een ultieme vegetarische maaltijdsalade. Wat geroosterd brood er bij en je bent klaar! Ontkurk er de biodynamische Combe de Grinou van wijnfamilie Cuisset bij. De piekfijne zuren matchen geweldig bij de limoen en het expressieve aromatische fruit van de wijn biedt een ultieme tegenhanger voor het pittige pepertje.

Combe de Grinou

Ze vormen een succesvol duo: de expressieve Sauvignon blanc en zijn verzachtende kompaan Sémillon. Onder de biodynamische vleugels van de familie Cuisset van Chateau Grinou zijn de twee pas écht onverslaanbaar en scoren volop als onalledaagse wijn voor elke dag.

8,5/10 – Harold Hamersma, De Grote Hamersma

 

Ingrediënten:

1 bosje groene asperges
1 bosje haricots verts
2 avocado’s
2 limoenen
2 tenen knoflook
1 flinke scheut olijfolie
1 rode peper
peper en zout
1 fles Combe de Grinou

Instructies:

Blancheer de haricots verts in kort in kokend water en grill de groene asperges. Lak ze eventueel in met een olijfolietje met peper, zout en één fijngehakt teentje knoflook. Ontpit de avocado’s en snij ze in kleine blokjes. Stop ze in de blender met een teen knoflook en het sap van twee limoenen. Mix de dressing met de geblancheerde haricots verts en de gegrilde asperges. Snij het rode pepertje in dunne ringen en strooi over de salade. Ontkurk de Combe de Grinou en klaar is kees!