Wijnspijs: Köfte met tomatenpilav en Karasakiz

Wist jij dat de Turken ook wijn maken? Maar liefst 95% van hun druiven drogen ze in tot de rozijnen die jij ‘s ochtends in jouw havermoutpap stopt. Gelukkig weet de overige 5% vloeibaar de fles in te kruipen! En hoe! Deze Turkse blend van Merlot en inheemse Karasakiz is zacht van karakter met een zuurtje die ‘m ongelofelijk spannend houdt. En ja, “what grows together, goes together!” Hij houdt zelfs stand bij kruidige Köfte en tomatenpilav. Probeer zelf maar eens…

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de Köfte:
300gr. Lamgeshakt
300gr. Rundergehakt
1 bosje koriander
1 bosje munt
1 Ui
1 Ei
2 Teentjes knoflook
1tl. Kaneel
1tl. Komijn
Peper en zout

Voor de Pilav:
1 Ui
500gr. Tomaten in blik
1 Bouillonblokje (kip of rund)
300gr. Bulgur
1tl. Suiker

Garnering:
Yoghurt
Citroentje
1 fles Pasaeli Karasakiz Merlot

WIJNSPIJS KOFTE KARAZAKIS

Instructies:

Snipper de ui en de knoflook en hak een paar takjes munt en de koriander fijn. Doe het gehakt in de kom en meng de kruiden, een eitje, zout en peper en de gehakte knoflook en ui. Kneed het gehakt tot middelgrote bolletjes. Fruit vervolgens het andere gesnipperde uitje aan in een scheut olijfolie en bak de bulgur even mee aan. Blus het geheel af met de tomatenblokjes uit blik (of zelf gesneden tomaat) en eventueel een beetje water, het bouillonblokje, peper, zout en suiker. Grill vervolgens de Köftes in olijfolie om het vervolgens met een takje munt, partje citroen en yoghurt op het bord te garneren! Eetsmakelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *