Wijnspijs: Minikaasfondue, zuurkoolsalade en Riesling

Wanneer het weer buiten guur en regenachtig i,s krijgen wij elk ontzettend veel zin om te kaasfonduen! Wij kregen laatst in de winkel in Amsterdam Oost van een vaste klant een geweldige tip voor een supermakkelijke kaasfondue, die je binnen 20 minuten op tafel hebt staan. Je hoeft eigenlijk alleen een Zwitserse Mont d’Or kaas bij de kaasboer te halen om er vervolgens 4 tenen knoflook in te steken en hem in de oven te zetten. Wij maakten daar een simpele zuurkoolsalade bij om het herfstige gevoel nog meer te benadrukken en dronken daar natuurlijk de Elzasser Riesling van wijnmaker Jerome bij! Want ja, bij zuurkool hoort Riesling en bij kaasfondue stiekem ook… Eet- en drinksmakelijk!

Benodigdheden: 

1 Mont d’Or (verkrijgbaar bij de betere kaasboer)
4 tenen knoflook
1 pakje wijnzuurkool
4 grote kruimige aardappels
1 flinke bos peterselie
2 theelepels karwijzaad
2 eetlepels volle mayonaise
1 fles Domaine Willm Riesling Reserve

Bereiding: 

Schil en ook de aardappelen tot ze net gaar zijn en laat de zuurkool uitlekken. Snij de aardappel in kleine dobbelsteentjes en meng de uitgelekte zuurkool, de aardappelblokjes, de fijngehakte peterselie, de mayonaise en het karwijzaad. Snij 4 kleine inkepingen in de Mont d’Or en stop daar de gekneusde en ontvelde knoflooktenen en laat de kaas (in het bakje) 20 minuten smelten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Serveer alles op een grote borrelplank met gesneden stokbrood. Eetsmakelijk!

Benieuwd welke wijnboeren je nog meer kan supporten? Haal dan een fles wijn van onze kleine wijnboeren, scan de QR-code op de fles en ontdek hun verhaal!