Heb jij ook zo veel rijst in huis? Maak dan dit heerlijke rijstgerecht met aubergine en paksoi. De Oost-Aziatische keuken –  met z’n rijke smaken – gaat geweldig met rijpe witte wijnen. Onze Campuget Viognier is zo’n wijn die rijk aromatisch fruit met hele zachte houtrijping weet te combineren. Deze wijn kan het umami van de misopasta (gefermenteerde bonenpasta), het zoute van de sojasaus én het frisse van het limoenblad en de sushi-azijn aan!

Ingrediënten voor 4 personen:

4 kopjes witte rijst
4 limoenblaadjes
2 grote aubergines
1 paksoi
2 handjes ongezouten pinda’s
4 eetlepels witte misopasta
2 flinke scheuten sushi-azijn
2 flinke scheuten sojasaus
peper en zout
1 fles Campuget Viognier

Instructies:

Halveer de aubergines en snij ze schuin in tot de schil, zodat de miso goed in de aubergines kan trekken. Leg ze aan de gesneden kant in een hete grillpan totdat ze een mooi streepje en kleur krijgen. Mix ondertussen 4 eetlepels misopasta met 2 eetlepels sushi-azijn en smeer daar de aan één kant ingesneden aubergines dik mee in. Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats de aubergines met de open kant naar boven 20 minuten in de oven. 

Snij de paksoi in repen en wok deze in een beetje olie – samen met de pinda’s – gaar. Voeg op het laatste moment de sojasaus toe en laat het kort een beetje door stoven. Kook de witte rijst volgens de instructies op de verpakking in een ruime hoeveelheid water met 4 limoenblaadjes er in voor extra frisheid en smaak. Serveer alles op platte borden en schenk je glazen vol. Eet- en drinksmakelijk!