Wijnspijs | Misokip uit de oven en de nieuwe jaargang Pecorino

De nieuwe jaargang Pecorino van wijnmaker Gianna Pasquale is weer ‘spot on’! Hij is net even wat fruitiger dan zijn voorganger uit 2019. Dat betekent dat hij wijn-spijs-technisch best wat aankan. Naast alle frisse mineraliteit en ziltigheid, proef je ook peren-, abrikozen en perzikfruit. Daarom gingen wij deze week voor een Aziatisch geïnspireerd gerecht met witte misopasta, gember en een rode peper. Dat pittige kan de Pecorino prima aan door zijn mondvullende fruit en ziltige umamitouch. Eet- en drinksmakelijk!

Cantina Frentana Torre Vinaria Pecorino

Veel zonuren in de zomer, betekent veel fruit in de wijn. Ondanks dat het een zwaar jaar was voor de Italiaanse wijnbouw mogen wij niet klagen. De zomer van 2020 was er één met ontzettend veel zonneschijn en dat proef je terug in de wijn. Je proeft rijp fruit van perzik en versgeperste limoenen, met een verfijnde en mineralige touch”.

-Wijnmaker Gianni Pasquale

 

Ingrediënten:

4 kippendijen
1 halve flespompoen
3 eetlepels witte miso
2 eetlepels honing
2 eetlepels sushi-azijn (of andere zachte, niet te scherpe azijn)
1 duimlengte gember (fijngehakt)
3 tenen knoflook (fijngehakt)
1 rode peper (fijngehakt, met pitjes en al)
12 stengels lente-ui
8 stengels bimi
3 theelepels geroosterd sesamzaad
1 fles Cantina Frentana Torre Vinaria Pecorino

Instructies:

Blancheer de bimi even kort in heet water en spoel daarna af met koud water. Stop de miso, gember, knoflook, azijn gember en de rode peper in de blender en blend tot je een gladde saus hebt. Snij de flespmpoen in parten en leg ze samen met de kippendij in een ovenschaal. Smeer alles goed in met het misomengsel. Verwarm de oven op 180 graden en zet de ovenschaal zo’n 35 minuten in het midden van de oven. Check elke 10 minuten of er niets aanbrandt en schep de saus over de kip en de pompoen. Het laatste kwartiertje kan ook de bimi en de lente-uit erbij, vergeet hier ook geen saus over te smeren. Pak een grote schaal en leg alles netjes op de schaal en strooi de sesamzaadjes over je gerecht. Open de fles Pecorino en eetsmakelijk!