Wijnspijs | Oesters en picpoul de Pinet, dit móét je proeven!

Een fles waar de golven op kabbelen en de inhoud naar een dag aan zee ruikt; dat moet picpoul zijn. Deze wijn doet het enorm goed doet bij alles wat uit de zee komt. De wijngaarden van wijnmaakster Claude liggen aan de grootse lagune van de Languedoc die bekend staat vanwege de vele oester- en mosselkwekerijen. What grows together, goes together! Wij namen de proef op de som en haalden oesters bij de visboer, hakten een sjalot fijn en sprenkelde met wat rode wijnazijn en peper. Die fles picpoul stond al koud namelijk!

Domaine des Cadastres Picpoul de Pinet

Eigenwijze druif: Picpoul. Als je deze druif niet kent heb je nu een legitieme reden om eens af te reizen naar Zuid-Frankrijk, want het gebied waar deze druifjes groeien is echt adembenemend. En als je je hele leven in de zon hebt uitgekeken over de Middellandse Zee, vind je het vast niet erg als je uiteindelijk ook op tafel eindigt in het gezelschap van een dozijntje oesters en wat mosselen, toch?

Ingrediënten voor 2 personen:

1 dozijn oesters
4 kleine sjalotten
1 flinke scheut rode wijnazijn
versgemalen peper of een druppetje tabasco
1 fles picpoul natuurlijk!

Instructie:

Hak de sjalotten heel fijn en meng het met een flinke scheut rode wijnazijn. Open de oesters met een oestermes en lepel een heel klein scheutje azijn over de oester. Maal er wat peper over of gebruik een heel klein druppeltje tabasco. Open de picpoul en waan je direct aan zee!