Wijnspijs: Pasta alla Norma met onze San Donato Chianti

Ingrediënten (voor 4 personen)

2 aubergines
2 blikjes tomatenblokjes (2x 400gr)
1 blikje tomatenpuree
1 pak Penne
1 grote rode ui en 2 tenen knoflook
Geraspte Parmezaan of Pecorino
Verse basilicum
Rode wijnazijn, olijfolie, peper, zout en eventueel een rood pepertje
1 fles San Donato Chianti

Wat moet je doen?

Snij de aubergines in halve maantjes en fruit ondertussen de gesnipperde rode ui aan in de olijfolie. Laat even kort de tomatenpuree meebakken, samen met de knoflook en een eventueel pepertje. Laat vervolgens de aubergines meebakken zodat ze alle ingrediënten opnemen. Voeg de tomatenblokjes toe en laat flink inkoken samen met een flinke scheut rode wijnazijn (dit mag gerust even een half uurtje inkoken. Hoe dikker de saus, hoe beter en geconcentreerder de smaak). Laat vervolgens de pasta in water koken volgens de instructie op de verpakking. Roer op laag vuur de Penne door de saus en schep alles over in diepe borden. Rasp vervolgens de kaas erover en… buon appetito!

Wijnspijs

Sangiovese is de superdruif uit Toscane die in elk Italiaans restaurantje de hemel in wordt geprezen.  Tomatensaus vraagt namelijk om een sappige wijn met spannende zuren. Bij Fattoria San Donato in Chianti weten ze deze Sangiovese te blenden met een klein beetje Cliliegiolo (5%) te blenden voor meer fruit en concentratie. Een match-made-in-heaven voor deze geconcentreerde Pasta alla Norma!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *