Wijnspijs: Pekingeend en Spätburgunder

Pekingeend en Spätburgunder… ein ganz geile Kombination! Waar de meeste Chinese gerechten goed gaan met bier, is Pekingeend toch écht een uitzondering. Het knapperige huidje, de rode kleur van het vlees en de zoete hoisin schreeuwt (in dit geval; kwaakt) om rode wijn! Redding kwam van onze oosterburen. Max Pfannebecker maakt in Rheinhessen namelijk een bijzonder goede Pinot Noir (Spätburgunder in het Duits) met fris rood fruit, intens zachte tannine en kruidige en stallige aroma’s (klinkt vies, is ontzettend lekker)! Dus hup, snel naar de toko en laat dat eendje zwemmen in de hoisinsaus en rode wijn…

PEKINEENDBenodigdheden voor 4 personen:

1 grote Pekingeend (kijk in het vriesvak van je toko of ze een voorgegaarde, ontbeende eend hebben. Hebben ze deze niet, haal dan een hele schoongemaakte eend, honing, rijstazijn en sojasaus en bereid je voor op een nachtje wachten en drogen) 
16 kleine Chinese pannenkoekjes (vaak direct naast de eend in de vriezer)
2 komkommers
1 flink bos bosui
1 grote fles hoisinsaus
1 fles Pfannebecker Spätburgunder

Instructies:

Bij voorgegaarde en ontbeende eend is het proces niet zo moeilijk. Laat ‘m rustig ontdooien in koud water of de koelkast en laat de eend in een voorverwarmde hete oven (220 graden) zo’n 20 minuutjes knapperig worden.

Ben je in het bezit van een hele eend, dan wordt het wat ingewikkelder en wat tijdrovender. Ontdooi dan de hele eend om ‘m vervolgens onder te dompelen in kokend water 2 minuten zodat de huid strak trekt. Dep ‘m vervolgens af en smeer hem in met een mix van honing, rijstazijn en sojasaus om hem vervolgens een nachtje hangend, op een tochtige plek te laten indrogen en vervolgens op 180 graden 70 minuten in de oven knapperig te laten worden.

Snij de komkommers en bosui in flinter dunne reepjes van 5 cm en stoom de pannenkoekjes 6 minuutjes in een stoommandje.

Vouw de pannenkoekjes met de dunne reepjes eend, komkommer en bosui en een flinke scheut hoisin er in. Vul vervolgens je glas met Duits genot… En proef hoe een geslaagde wijn-spijs-combi moet smaken!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *